Etnel: ‘Plan armoedebestrijding gekoppeld aan begroting 2023 ontbrak tijdens jaarrede’

NPS-parlementariër Patricia Etnel heeft recentelijk verklaard, dat president Chadrikapersad Santokhi in zijn jaarrede niet concreet is ingegaan op bepaalde zaken. Etnel vergeleek de begroting van dit jaar met die van vorig jaar en vindt dat ze de nationale aanpak in relatie met de regionale aanpak om de armoede aan te pakken, heeft gemist. Etnel stelde dat Santokhi bijvoorbeeld aan alle districten evenveel aandacht moest schenken en meer aandacht moest besteden aan zelfredzame gezinnen in verschillende branches. “De president was niet duidelijk over hoe hij de gezinnen zelfredzaam zal maken.

Wanneer je het hebt over armoedebestrijding, dan moet er bijvoorbeeld concreet gezegd worden, dat er met betrekking tot subjectsubsidie, een plan zal worden gepresenteerd gekoppeld aan de begroting van 2023. Maar dat heb ik echter gemist.’’ Etnel haalde aan, dat er vanwege het parlement, zeer zeker werd verwacht, dat de president ook duidelijk zou aangeven, hoe hij de zaak met Guyana zal aanpakken. Etnel zei dat Santokhi tijdens zijn toespraak aangegeven heeft, dat de zaken tussen Suriname en Guyana, bilateraal opgelost dienen te worden.

“Alsof de president duidelijk wilde maken, dat we allemaal rekening daarmee moeten houden.”

Etnel is van mening dat we derden niet over ons heen moeten laten lopen, tenzij de president dingen heeft gezegd, waar wij volgens Etnel, niets van weten en waar Guyana meer over weet.

“Dan heb je dan wel een bepaalde houding die je wel zal moeten innemen. Maar de vicepresident van Guyana is wel te ver gegaan. Guyana is hard en duidelijk geweest over het hele visvergunningenbeleid”, aldus Etnel.

 

More
articles