Levens: ‘Het schooljaar begint wel, maar niet alles is af’

Vandaag is de tweede schooldag van het nieuwe schooljaar 2022-2023. Vanwege de hoge temperaturen, sluiten de basisscholen in de maand oktober om 12.00 uur. Onderwijsminister Marie Levens, zei gisteren in het radioprogramma ABC Aktueel, dat deze maatregel is genomen, omdat het gevaarlijk is voor jonge kinderen om in de hitte lopen. ‘’Ze krijgen de hitte van het asfalt onmiddellijk in het gezicht en we willen proberen om ze voor twee uur uit de piek te hebben”, aldus Levens.

Er moet zei Levens, nog veel gedaan worden om ervoor te zorgen dat het nieuwe schooljaar goed verloopt. ‘’Het onderwijs heeft het afgelopen jaar te maken gehad met de gevolgen van veel regen, overstromingen en de achterstanden van de vorige jaren. Het schooljaar begint wel, maar niet alles is af. We zullen het hele jaar door blijven werken”, zei Levens.

Op bepaalde scholen waren er op de eerste schooldag niet voldoende stoelen en tafels voor kinderen. Dat de klassen groter zijn geworden, speelt volgens Levens een rol. “Het aantal kinderen is in ieder geval veel meer. We hebben veel kinderen uit het binnenland voorlopig nog in de stad.”

Levens benadrukte dat ze samen met de directeur Beroepsonderwijs, Gracia Valies-Ormskirk, haar uiterste best zal doen om zo snel als mogelijk extra stoelen en tafels voor de scholen te sturen.

Volgens Levens heeft het doorstromen gemaakt, dat kinderen niet op straat rondzwerven, maar in de school zijn gehouden. Ook zitten er niet zoveel kinderen meer in een klas als in voorgaande jaren. “Dat is een heel goed ding. We hebben dus ook vanaf het begin het besluit genomen, dat wat ik ben komen aantreffen van 48 kinderen in een klas, niet meer zal gebeuren.”

More
articles