Innovatief beleidsplan Openbare Werken heeft goede resultaten

Minister Riad Nurmohamed, van Openbare Werken, heeft tegenover een lokaal medium mededelingen gedaan over de stand van zaken binnen zijn ministerie. Het ministerie kon bepaalde problemen niet gelijk oplossen, door de schulden waarmee het ministerie geconfronteerd werd. Nurmohamed zei dat na zijn aantreden als minister, er gelijk gewerkt is aan een innovatief beleidsplan, om op alle vlakken vernieuwing te brengen. Inmiddels is de “puinhoop” in goed overleg opgeruimd, en zijn zaken binnen het ministerie weer transparant. Nurmohamed zei, dat de regelgeving voor wat betreft Openbare Werken, thans heel goed in orde is, maar waar in het verleden veel misbruik van gemaakt is.

Wanneer er gesproken wordt over groot onderhoud van primaire wegen, hoofdwegen en grote woonbuurten, moet de overheid ervoor zorgen dat de plekken onderhouden worden. Maar door beperkte middelen, wordt slechts een selectie aan wegen aangepakt.

Nurmohamed zei dat er een campagne zal worden gevoerd over het landelijk onderhoud, en er met alle structuren gesproken zal worden om daarbij een handje te helpen. Op deze manier kunnen wij samen werken aan een gezondere omgeving.

De structuren betreffende verlaten percelen zijn vorig jaar geregeld, en inmiddels is er een pilot gedraaid. De mensen die verlaten percelen of gebouwen hebben, zullen worden opgeroepen en in de procedure worden opgenomen. Zij zullen drie maanden de tijd krijgen, zich aan te melden, alvorens het ministerie overgaat tot het intrekken van deze gronden of gebouwen, en dit mag alleen door tussenkomst van de president gebeuren. Vervolgens zullen deze panden en gronden in de boezem van de staat terecht komen. Die vervolgens dan weer verkocht of uitgegeven kunnen worden. Nurmohamed benadrukte, dat er een transformatie moet worden gemaakt en dat er daarvoor deskundigen nodig zijn in het parlement, willen wij inderdaad het land helpen ontwikkelen. Er is nog genoeg werk  dat gerealiseerd dient te worden.

More
articles