Georganiseerde criminaliteit zal intensiever aangepakt worden

De verruwing van de samenleving en de toegenomen criminaliteit, baren de regering enorme zorgen. President Chandrikapersad Santokhi, zegt dat er ‘’met de hoogste prioriteit gewerkt wordt aan de aanpak van de georganiseerde criminaliteit’’. De president stelt dat het voor de regering van primair belang is, dat de orde en publieke veiligheid gegarandeerd zijn. ‘’Er moeten daarom nog meer inspanningen gepleegd worden om de veiligheid te garanderen.’’

Momenteel zijn er ministeries aangewezen die reeds begonnen zijn begonnen met het opstellen en uitvoeren van een criminaliteitsbestrijdingsplan. ‘’De georganiseerde criminaliteit zal intensiever aangepakt worden in samenwerking met internationale partners. Hiertoe bestaan reeds intensieve relaties met regionale en internationale organisaties. Tijdens mijn recente bezoek aan de Verenigde Staten, zijn nieuwe afspraken gemaakt met betrekking tot versterking van onze capaciteit en nauwere samenwerking‘’, zei het staatshoofd.

Om de publieke veiligheid te garanderen, zal er onder andere gewerkt worden aan de verkeersveiligheid, aanpak van bijzondere strafbare feiten zoals vervuiling van milieu, illegale houtkap en het stropen van beschermde diersoorten. De gefaseerde uitbanning van kwikgebruik in de kleinschalige goudsector alsook door skalians, zal ook integraal geïntensiveerd worden. ‘’De verstoring van de openbare orde door middel van geluidshinder en overlast zal eveneens effectiever en versneld worden aangepakt‘’, aldus de president.

-door Orsilia Dinge-

 

More
articles