‘Regering lijdt veel imagoschade, dit hebben wij niet beloofd’

Onlangs verscheen een bericht in de media dat het in Nederland gevestigde advocatenkantoor Bissessur Legal BV, door de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) is aangetrokken voor advies en de voorbereiding van de reorganisatie van het bedrijf. Deze zakelijke verbinding heeft  voor heel veel kritiek gezorgd in de gemeenschap. VHP- parlementariër Mahinder Jogi, stelde dat de regering in de afgelopen twee jaar, al veel imagoschade heeft geleden. “Dit hebben wij niet beloofd. De samenleving verwacht dat de regering zaken terugdraait. Dit kan niet, wij zullen als ‘jokers’ overkomen. Wij willen niet als ‘jokers’ overkomen, omdat de toekomst van dit land mede in onze handen ligt”, aldus Jogi.  Hij zei deze kwestie volledig af te keuren en is voorts van mening dat de president, de juridisch adviseur Prenobe Bissessur, die  ook werkzaam is op zijn kabinet, onmiddellijk op non-actief moet stellen. Volgens Jogi zal er een onderzoek ingesteld moeten worden,  naar wat er exact is gebeurd. Daarenboven vindt Jogi, dat er een ook uitreisverbod ingesteld moet worden, om zo te voorkomen, dat wanneer er tijdens het onderzoek blijkt, dat iemand zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten, de persoon aangehouden kan worden.

“Niet dat de rechterlijke macht c.q. opsporing haar werk doet en dan is de verdachte uiteindelijk niet te vinden.  Er wordt vervolgens ook een beroep gedaan op het Openbaar Ministerie, om uit eigen beweging een onderzoek in te stellen, naar wat er precies is gebeurd”, benadrukte Jogi.

Volgens Jogi, moet Santokhi na consultatie van maatschappelijke groeperingen in dit land, tot een aantal conclusies komen, en op basis van die conclusies, zijn besluiten nemen. “Hoe langer men wacht om besluiten te nemen en uit te voeren, hoe meer vertrouwen de regering bij het volk verliest en dat mag niet, omdat niemand wil hebben dat Bouterse wederom aan de macht komt. Elke seconde die Santokhi wacht om beslissingen  te nemen, is in het nadeel van hem en de regering van het land”, aldus Jogi.

 

More
articles