Volk verwacht veel van kabinet Santokhi

In de afgelopen week zijn er door vicepresident en Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk, verschillende bedenkelijke handelingen gepleegd die voor grote bevreemding bij de samenleving hebben gezorgd. Door deze handelingen werd het duidelijk, dat de voorzitter van de Abop, eerder NDP’ers in topfuncties wilde plaatsen. Inmiddels heeft hij tijdens een televisietoespraak verklaard, dat in overeenstemming met de president, is besloten dat de lieden van de NDP hun werk afmaken en nog aanblijven voor een aantal maanden. Volgens Brunswijk kunnen directeuren niet zomaar ontslagen worden. “Er moet gekeken worden naar de contracten, voordat een overeenkomst kan worden ontbonden. Zaken moeten op basis van recht en wet plaatsvinden.” VHP- parlementariër Cedric van Samson zegt, dat met dit soort handelingen, de stem van het volk misplaatst wordt. “Het volk heeft je niet zomaar gekozen, het is vertrouwen dat het gesteld heeft, zodat het op zijn beurt weer het vertrouwen krijgt en de hoop voor een betere toekomst”, aldus Van Samson.

“Ik moet toegeven dat ik protocollair niet goed heb gehandeld in de media, maar wanneer er een bepaald argwaan ontstaat in de samenleving, vind ik het noodzakelijk om in te spelen als volksvertegenwoordiger. Daarvoor zijn wij gekozen”, zegt Van Samson.

Volgens hem gaat het niet om de NDP, maar het gaat om personen die betrokken zijn geweest bij het slechte beleid van de vorige regering. “We hebben kunnen zien, dat de toppers die fungeerden op de bestuurlijke functies, alleen maar voor mismanagement hebben zorggedragen. Die personen zouden wij niet meer moeten hebben”, benadrukt Van Samson. Volgens hem kan hij zich daarom terugvinden in de kritieken, die vanuit diverse hoeken zijn geuit.  “We kunnen mensen niet accommoderen die zoveel onheil hebben gesticht. Dat past niet”, zegt de wetgever.  Hij zegt de gevoelens uit delen van de samenleving te begrijpen. “Omdat ik ook een paar maanden geleden stond te protesteren tegen het wanbeleid van regering-Bouterse, dus als vertegenwoordiger van het volk, voel ik me nu gedwongen te blijven praten voor het volk”, aldus Van Samson.

Van Samson zegt dat de regeringsleiders niet moeten denken dat de samenleving niet weet wat er allemaal gebeurt. “Mensen hebben je gekozen, omdat zij een bepaalde verwachting hebben. Daarom is het goed om erop te letten, hoe zaken worden geregeld en ze te heroverwegen, alvorens beslissingen worden doorgedrukt”, zegt hij.  Van Samson  laat de standpunten nu helemaal over aan het uitvoerende beleid.

Intussen hebben Santokhi en Brunswijk gisteren bij hun regulier overleg, gesproken over het proces om te komen tot de aanstelling van districtscommissarissen, en het aanstellen van raden van commissarissen en raden van bestuur of van toezicht. Deze agendapunten kregen specifieke aandacht, vanwege de luide roep uit de samenleving. Met betrekking tot de raden van bestuur is besloten, dat er gesproken zal worden met personen die eerder in functie waren en wederom zijn voorgedragen. Vanuit het oogpunt van de kritiek uit de samenleving, worden aanstellingen besproken met betrokkenen. Het doel is om beslissingen in overeenstemming te brengen met een gewenste situatie, waarbij de gevoelens van de samenleving worden meegenomen. Besluiten zullen uiteindelijk conform de statutaire bepalingen worden genomen. Alle districtscommissarissen die nu in functie zijn, worden ter beschikking gesteld van deze minister. Dit geldt nu dus eveneens voor districtscommissaris Mike Nerkust.

More
articles