IS HOEFDRAAD UITLANDIG?

Date

Het is duidelijk dat de ex-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, zich niet stoort aan land en volk. De procureur-generaal (PG), is een onderzoek tegen hem gestart en er blijken nieuwe feiten naar voren te zijn gekomen. De kans is groot dat het nieuwe parlement het verzoek van de PG, waarin gevraagd wordt toestemmming te verlenen

Het is duidelijk dat de ex-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, zich niet stoort aan land en volk. De procureur-generaal (PG), is een onderzoek tegen hem gestart en er blijken nieuwe feiten naar voren te zijn gekomen. De kans is groot dat het nieuwe parlement het verzoek van de PG, waarin gevraagd wordt toestemmming te verlenen zodat de ex-bewindsman in staat van beschuldiging gesteld kan worden, zal goedkeuren. DE PG heeft een uitreisverbod uitgevaardigd. Het lijkt erop dat Hoefdraad niet op dit verbod geacht heeft en al met de noorderzon is vertrokken. Al een paar dagen is hij onvindbaar. ‘Niemand die weet waar hij is’, zeggen de mensen die vorige keer niet zijn mee gegaan met het verzoek van de PG. Raar dat niemand, niet eens zijn advocaat, weet waar de ex-minister zich bevindt. Trouwens, Hoefdraad gaat de geschiedenis in als een van de mannen die Suriname naar de afgrond heeft gebracht. Tot nog toe is hij erin geslaagd uit handen van justitie te blijven. Waarschijnlijk zal hij al het mogelijke doen om dit zo te houden. Misschien is hij al in een  ander land. Hij heeft trouwens genoeg verdonkeremaand om een lekker leven elders te kunnen leiden. Duidelijk is dat hij weinig scrupules heeft, hij heeft zelfs het IMF opgelicht en dat zal hem naar alle waarschijnlijkheid niet in dank worden afgenomen. Eén ding staat vast, als hij ingerekend wordt, zal hij namen noemen en trekt hij een heleboel mensen met zich mee, want het is duidelijk dat hij niet alleen gehandeld heeft.

More
articles