June 27, 2020


SKALIANS HEBBEN BINNENLAND VERNIETIGD


June 27, 2020

Het probleem met betrekking tot de skalians, zal naar het schijnt, spoedig tot het verleden behoren. Deze goudpontons hebben ervoor gezorgd dat mooie gebieden in ons binnenland, niet meer zijn wat ze waren en dat toeristische trekpleisters zijn vervallen tot milieu onvriendelijke plekken. Ondanks het geklaag van verschillende milieuorganisaties en activisten, mochten de skalians hun werkzaamheden voortzetten van de regering. Of moeten we geloven, dat zij tot op heden nog steeds kwikresten aan het verwijderen zijn, zoals de toenmalige minister van Natuurlijke Hulpbronnen, zonder blikken of blozen, stelde tijdens een persconferentie. Het bewijs ligt daar en het is meer dan duidelijk, dat personen binnen de regering belangen hebben bij de skalians. Zelfs de naam van Dino Bouterse werd genoemd als te zijn een van de eigenaren. Ook hij zou hebben aangegeven, dat de skalians kwikresten aan het opruimen zijn. Hij zal ook wel een dikke vinger in de pap hebben, of hij is zelf de eigenaar of er zijn gelden onderhands genomen. Hiermee heeft de regering getoond geen gevoel te hebben voor de binnenlandbewoners, omdat hun woongebied is verkocht voor een appel en een ei. De grote vraag is of de aankomende regering het zover kan zien te krijgen de vergunningen in te trekken. We hopen het niet, maar het kan natuurlijk ook, dat ze in dezelfde voetsporen treedt. De tijd zal het leren. De nieuwe coalitie is bezig met gesprekken, maar de vraag is of er ook gesprekken worden gevoerd met milieuorganisaties voor de wederopbouw van de door de skalians vernietigde gebieden. Het moet zeker niet blijven bij het stopzetten van de activiteiten van de skalians, de aangerichte schade moet verhaald worden op de eigenaren van de skalians. Het is niet de bedoeling, dat daarvoor onze belastinggelden gebruikt worden.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249