Veel jonge gezichten op VHP kandidaten lijsten

“We bemoeien ons niet met de politiek” hoor je vaak wanneer je praat tot jongeren  over de politieke ontwikkelingen van ons land. Maar de politiek bemoeit zich wel met jou, en niet alleen met jou, met jouw vrienden, familie, buren en naasten. Het heeft een direct effect op de manier waarop jongeren zich kunnen ontwikkelen, ontplooien, kunnen werken aan opbouw van zichzelf en zodoende een bijdrage leveren aan de opbouw van de maatschappij, een leergierige, skilled, vooruitstrevende maatschappij. Politieke bewustwording onder jongeren, first en second voters, is daarom prioriteit voor de VHP jongeren. Informatie verschaffen van actuele ontwikkelingen, de directe gevolgen die ontstaan voor ons als jongeren uit slecht beleid, het huidig beleid.

Daarom dat er op alle lijsten van de VHP voldoende jongeren prijken en zich sterk maken voor de issues die de jongeren raken. Jongeren verdienen namelijk veel meer beleidsaandacht m.n. op gebied van scholing, huisvesting en werkgelegenheid. De VHP maakt zich sterk veel te gaan betekenen voor de ontwikkeling van de Surinaamse jeugd. Wanneer de VHP aan de macht komt, zorgen wij voor onderstaande punten: Er komt gratis onderwijs voor alle schoolkinderen tot de middelbare scholen. Inschrijfgelden en collegegelden worden betaald door de overheid uit de goud en olie inkomsten. En er zullen meer studietoelagen of beurzen komen voor jongeren.  Openbaar vervoer voor jongeren die naar school gaan wordt gratis en zal betaald worden uit de goud en olie inkomsten. Creëren van recreatie- en sportfaciliteiten voor jongeren in alle kinderrijke buurten. Er komen bouwkavels/gronden en bouwmogelijkheden voor jongeren die willen bouwen of een woning zoeken.

Er zal goedkoop kapitaal ter beschikking komen tegen lage rentes zoals uit het Woning Bouwfonds en andere fondsen Er zal werkgelegenheid voor jongeren worden gecreëerd via jong ondernemerschap met soepele voorwaarden, en via Surinaamse en buitenlandse investeerders, die bedrijven opzetten of uitbreiden in Suriname. Ook zal talent- (b.v. sport, muziek, kunst, zang) en marktgericht (b.v. kapper, schoonheidsspecialist) onderwijs worden ontwikkeld, zodat jongeren na een korte scholing gelijk kunnen gaan werken. Er komt een Ombuds-instituut voor jongeren tot 18 jaar. Dit instituut gaat de rechten bewaken van jongeren, het behandelen van klachten van jongeren, en onderzoek doen naar schending van rechten van jongeren w.o. mishandeling.

Er komt een anti discriminatie bureau dat gaat werken aan het minimaliseren van ongelijkheid tussen jongeren z.a. ras, gender, mensen met beperking, kleur, seksuele geaardheid. Betere waardering van afgestudeerden bij de overheid en het bedrijfsleven. Jongeren met een beperking (b.v. ongeval) die arbeid kunnen verrichten zullen worden gefaciliteerd bij de overheid en het bedrijfsleven zodat ze voor hun eigen toekomst kunnen werken. Op 25 mei 2020 zal elke stem tellen, ook van ons, de jongeren. Ik roep alle jongeren op om kritisch te kijken naar de ontwikkelingen, en de informatie zelf te onderzoeken, dan kom je vast zelf tot de conclusie, dat er slechts 1 partij is die ons op het pad van goed, betrouwbaar bestuur kan brengen. Indien wij nalaten te stemmen, ondersteunen wij het slecht beleid dat zich nu voordoet. Goed bestuur hebben we hard nodig, willen wij wat ons zelf maken, individueel als collectief. De jongeren bruisen van talent, kennis, motivatie en gedrevenheid. Kies voor een partij waar dit niet verloren gaat, maar juist gestimuleerd wordt. Kies voor goed en betrouwbaar bestuur, kies voor de VHP!

Persbericht van de VHP

More
articles