May 2, 2020


DE BESCHERMENGELEN DER CORRUPTIEVEN


May 2, 2020

Hoewel de NDP opschept over aanname van de anti-corruptiewet, heeft ze keer op keer bewezen corruptie te huldigen. De wet is immers nog steeds niet in werking. De aanname van de wet in DNA was slechts een politieke stunt van de NDP, maar verder wordt er geen werk van gemaakt om de corrupte handelingen van vrienden en partijgenoten aan te kunnen pakken. Integendeel werpt de NDP zich op als de beschermengel van deze personen en hebben zij direct antwoorden klaar om de handelingen goed te praten of te rechtvaardigen. We kennen de kwestie van de naschoolse opvang, de aankoop van de ambassade in Parijs en het schandaal bij de SPSB. Enkele maanden geleden werd de governor van de Centrale Bank Robert van Trikt in verzekering gesteld, omdat hij handelingen zou hebben gepleegd, die in strijd zijn met de bankwet. Van Trikt heeft echter bij de politie verklaard, dat hij bij de getekende overeenkomsten voor de diensten van Clairfield Benelux in afstemming met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft getekend. De minister op zijn beurt beweerde daarentegen dat hij op de hoogte was van het idee, maar niet wist, dat er al verregaande afspraken met Clairfield waren gemaakt. Het was vanaf het begin duidelijk dat de governor onmogelijk alleen zou hebben kunnen handelen, maar alles werd zoals gewoonlijk bij de NDP ontkend. De procureur-generaal (PG) heeft de minister intussen ook als verdachte aangemerkt en heeft het parlement gevraagd, hem in staat van beschuldiging te stellen. Nu al staan bepaalde coalitieleden te roepen dat zij niet voor zullen stemmen, omdat er volgens hem geen bewijs is geleverd, dat de minister in strijd met de wet heeft gehandeld. Maar moet er niet eerst voortgezet onderzoek komen om het bewijs te kunnen leveren? Zoals bij de behandeling van de decembermoorden, wordt ook de competentie van het openbaar ministerie in twijfel getrokken door deze NDP coalitie. Deze zelfde Hoefdraad werd toentertijd  ook beschermd door de coalitie om het obligoplafond te kunnen verbergen. Dit maakte een mogelijke vervolging van hem toen onmogelijk. Nu Hoefdraad weer in opspraak is gekomen, wordt er weer naar mogelijkheden gezocht, om hem te beschermen. Als het parlement de zaak in behandeling neemt, zal het ons niet verbazen, als de minister niet in staat van beschuldiging wordt gesteld. De NDP is immers de advocaat van alle corruptieven en dat zijn mensen met veel gebrek aan morele integriteit en daar valt de minister op financiën zeker onder.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249