Bootslieden Albina uiten bedreigingen richting NL

De bootslieden die op de Marowijne rivier varen, zouden naar verluidt gisteren de leden van het Nationaal Leger de oorlog hebben verklaard. Naar wij vernemen zou het behoorlijk uit de hand zijn gelopen tussen enkele bootslieden en militairen. De bootslieden verklaarden dat zij het wachten zat zijn en dat niemand met hen komt praten. Dit terwijl het leven dagelijks zwaarder wordt en ze hun gezinnen moeten verzorgen. “Ze hebben ons altijd als minderwaardig gezien en het moet eens ophouden”, gaf een boze boothouder aan.

Volgens hem is sterven door een ziekte, even zwaar als sterven door de honger. “We zitten al langer dan een maand thuis, maar niemand kan ons zeggen hoelang dit zal duren en op welke manier zij ons tegemoet zullen komen”, aldus een boothouder. Eerder deze week zou de politie ertoe over zijn gegaan, de buitenboordmotoren van de bootslieden in beslag te nemen, omdat zij illegaal mensen zouden hebben vervoerd.

De passagiers zouden toen over zijn gebracht naar het politiebureau te Albina, waarna zij de volgende dag in quarantaine werden geplaats voor twee weken. Volgens de bootslieden zijn ze bewust van het gevaar, maar hebben ze geen andere keus. “Als we beginnen te stelen, hebben ze een reden om ons neer te schieten”, aldus een boothouder.  De president heeft gisteren bekendgemaakt dat de situatie aan de grenzen er nog steeds niet rooskleurig uitziet en dat op grond daarvan de Lockdown zal worden verlengd. Echter zal de controle bij de grenzen verhoogd worden en dat de overbruggingspakketten zullen worden gepresenteerd. Het is nog niet bekend of deze boothouders ook in aanmerking zullen komen.

More
articles