April 23, 2020


Negen corona-gevallen nabij Grand-Santi


April 23, 2020

Vandaag zijn door de Franse autoriteiten verschillende monsters genomen van personen woonachtig in het gebied van Gran Santi en vervolgens in het laboratorium geanalyseerd. Bij negen van hen is het Covid-19 virus vastgesteld. Dit zijn mensen die in nauw contact zijn gekomen met een covid-19 besmetting in Saint-Laurent du Maroni. De patiënt werd afgelopen zondag covid-19 positief verklaard en was aanwezig  in het dorp waarna vermoedelijk de verspreiding van het Covid-19 virus heeft plaatsgevonden. Zondagavond werd al een epidemiologisch onderzoek gestart om de herkomst te identificeren van de besmetting. De handel en wandel van de positief geteste persoon werd daarna in kaart gebracht. Vanwege zijn aanwezigheid in het gebied de voorgaande dagen, werd toen besloten een screeningsoperatie in het dorp te doen. Zonder te wachten op de resultaten van de screening, hebben de franse  autoriteiten besloten Gran Santi af te sluiten om een ​​verdere verspreiding van het virus naar de omliggende dorpen te voorkomen. De positieve test resultaten leiden er zeker toe, dat deze “lock down” gedurende de gehele periode overeind blijft om te bezien hoe ver de besmetting om zich heen  heeft gegrepen. Er zal een zeer intensieve gezondheidscontrole plaatsvinden en er wordt ook gezorgd voor de verbetering van de sanitaire omstandigheden in het dorp. Vanaf morgen wordt er actief gezocht naar andere mensen in dit gebied die eventueel ook besmet zijn geraakt. “De Surinaamse autoriteiten zijn op de hoogte gesteld om ook te kunnen inspelen op de door de Fransen vastgestelde Corona virus besmettingen aldus meldt de Franse ambassade in een persbericht.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249