Rebbelerende jongeren tijdens avondklok waren aangezet

Uit kringen van de politie vernemen wij dat de jongeren die zich recentelijk hebben misdragen gedurende de avondklok, aangezet werden door derden. Dit werd gisteren tijdens een persconferentie betreffende de voorkoming van de verdere verspreiding van Covid-19, ook bevestigd door de korpschef Roberto Prade. Volgens hem zijn de jongeren die zich hebben misdragen gedurende de Lock down periode reeds in beeld gebracht en aangehouden door de politie.

Op het politiebureau alwaar zij werden overgebracht voor verhoor, legden zij een volmondige bekentennis af. Volgens deze jongeren werden zij aangezet door ouderen en wel tegen een vergoeding. Prade zei dat het hier gaat om jongeren van nog geen twintig jaar, die in voorlopige hechtenis zijn genomen, omdat ze zich schuldig zouden hebben gemaakt aan het verstoren van de openbare orde, en de politie zouden hebben belet in het doen van haar werkzaamheden. De korpschef zei verder, dat zeker twee van de hoofdverdachten, die achter de aanzetting zitten reeds in beeld zijn gebracht. “Er zal in de loop van de week gewerkt worden aan hun aanhouding, zodat kan worden nagegaan, wat hun bedoelingen hiermee waren”, aldus Prade.

Volgens Prade zijn er vernielingen aangericht aan politievoertuigen. “Als je aan overheidsgoederen komt, zal je zeker daarvoor gestraft worden”, zegt de korpschef. Ook aan voertuigen van derden, zou tijdens deze periode, schade zijn aangebracht. Prade zei niet zeker te zijn of het dezelfde bende is die hierachter zit, maar dat nader onderzoek dat nog zal moeten uitwijzen.

More
articles