Illegale oversteek Suriname en Frans-Guyana: Politie Albina neemt buitenboordmotoren in beslag

De politie van Albina zou naar wij vernemen hardhandig zijn opgetreden tegen boothouders, die ondanks de afgekondigde Lock down van de regering normaal hun werkzaamheden voorzetten. Eerder werd door de krant melding gemaakt van illegale oversteek activiteiten tussen Suriname en Frans-Guyana.

De politie trad naar wij vernemen vanmorgen hardhandig op tegen enkele boothouders, die de route Albina-Saint Laurent viceversa onderhouden. De boothouders waren bezig passagiers over de Marowijnerivier te vervoeren, waarbij zij werden ontdekt door opvarende van een patrouillerende boot van de marine politie. Deze sommeerden hen naar de Surinaamse oever te komen, waarna de buitenboordmotoren in beslag werden genomen en de boothouders overgebracht naar de politiepost.

De grens tussen Suriname en Frans-Guyana is officieel al ruim drie weken gesloten, voor een ieder die de oversteek zou willen doen. Dit als maatregel tegen de verdere verspreiding van het Covid-19 (Corona virus). De boothouders zouden eerder al stennis hebben gemaakt rondom het dichtgooien van de grens, echter zonder succes.

More
articles