Covid-19 heeft de crisis verergerd “De criminaliteit zal door Covid-19 en Lock Down toenemen”

De situatie in ons land is momenteel dusdanig verergerd, dat velen het niet meer zien zitten. Om de bevolking tegen de verspreiding van Covid-19 te behoeden, heeft de overheid een partiële Lock Down afkondigd. Ook drukt de overheid de samenleving op het hart, zoveel mogelijk thuis te blijven indien het niet nodig is over straat te gaan. Abop-parlementariër Edward Belfort, om een reactie gevraagd, stelt dat de criminaliteit hierdoor ook drastisch gaat stijgen.

“We weten dat het allemaal goed is bedoeld, het is voor onze eigen veiligheid dat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Echter moeten we niet vergeten, dat terwijl wij thuis zitten, een aantal mensen brodeloos wordt gemaakt. Als we kijken naar de boothouders, de marktventers, en de kleine ondernemers die door het covid-19virus hun hossel moeten sluiten. Deze keten moeten we helemaal niet onderschatten! Aldus Belfort.

Volgens Belfort is de aanpak van het virus goed, maar ergert zich aan de zogenaamde “lock down”. “Dit is geen lock down, kan het virus alleen in de avond verspreid worden? Er zitten zoveel mensen thuis met financiële problemen, alles blijft hetzelfde, behalve de uitgaves! De schulden worden hoger zelfs! ”zegt Belfort. Ook zegt hij dat burgers binnenkort uit verveling rare keuzes gaan maken. Momenteel zitten een heleboel mensen thuis, zonder inkomen. “We gaan heel binnenkort een periode tegemoed, waarbij men uit frustratie gaat inbreken. Want op den duur raakt de voorraad goederen op en ze hebben al geen inkomen. Dus dan krijg je criminaliteit” aldus Belfort.

Belfort stelt dat de regering juist op dit moment zou moet inkomen met een oplossingsmodel, voor degenen die het financieel zwaar hebben. “De regering moet een tegemoetkoming bieden, aan mensen die het hard nodig hebben! Want toen de Indiase president ons land een bezoek bracht, was er wel geld vrijgemaakt voor onnodige dingen. Waarom kan dat nu niet, nu daar het om je eigen bevolking gaat?” Vraagt Belfort zich af.

Tot slot stelt Belfort voor, dat er methode voor de studenten gecreëerd moet worden om de studie-achterstand veroorzaakt door het virus in te lopen. “Het examen is nu in gedrang, de leerlingen zijn vreselijk achter. De overheid zou nu juist met een manier moeten komen waardoor het onderwijs op een laag pitje voortgezet kan worden. De methode van onderwijsminister Ferrier gaat niet werken, omdat niet alle kinderen, in het binnenland vooral, over een televisie en stroomvoorziening beschikken. Die kinderen in het binnenland hebben nu een dubbele achterstand, want ze hadden die al behoorlijk. Ik stel voor, dat er met goede voorlichting en preventieve maatregelen, er toch tot misschien 11 uur ‘smorgens les kan worden gegeven in het binnenland. Want het is nog niet zover”, aldus Belfort.

More
articles