Scholen langer gesloten dan gepland

Hoewel er bekend werd gemaakt dat de scholen in ons land van 16 maart t/m 14 april gesloten zouden zijn, blijkt dit niet meer haalbaar te zijn. “Scholen in Suriname zullen langer gesloten blijven, door het Covid-19 virus pandemie. Dit maakte de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) Lilian Ferrier wederom bekend op de dagelijkse persconferentie van de regering en het Covid-19 management team.
Volgens Ferrier is het niet haalbaar, dat scholen op 15 april open gaan, gelet op de “social distancing” en het streven van de overheid, om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Leerlingen worden in bussen vervoerd en komen in een klaslokaal terecht van 30 tot 40 leerlingen. Het is niet mogelijk om de twee meter afstand te handhaven.”, aldus Ferrier. De minister zei, dat in deze periode het ministerie ervoor heeft gezorgd, dat studenten via livestream, onderwijsprogramma’s zullen volgen, die landelijk via televisiestations te volgen zijn en wel vanaf volgende week. Voor ruim 100 scholen in het binnenland worden er ook extra maatregelen getroffen, zodat leerlingen ook innovatief onderwijs, kunnen volgen.
De bewindsvrouw deelde verder mee, dat in sommige landen er reeds besloten is, dat de leerlingen gewoon doorstromen naar de volgende klas. De zaken worden verder uitgewerkt. Ferrier zei verder, dat het verzorgen van lessen voor de vijfde en de zesde klas (groep 7 en 8) van de lagere school, al begonnen is. De bewindsvrouw zei ook, dat de schoolleiders en leerkrachten ook zullen worden betrokken. Leerlingen zullen in staat worden gesteld contact te maken met hun scholen over de leerstof. Tot slot benadrukte Ferrier, dat dit moment ook gebruikt zal worden om afstandsonderwijs te introduceren en wil hiermee voorkomen, dat er een achterstand zal ontstaan in het onderwijs. De teller van het aantal positieve gevallen van het Covid-19 virus, staat nog steeds op 10.

More
articles