Belfort: ‘Klokkenluiders hebben juist gehandeld’

Het concept van een staatsbesluit, dat een importverbod op luxe goederen behelst, is uitgelekt. Dit besluit is een aanvulling op de Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren, om gebruik van vreemde valuta in het land, in te dammen. De wet is nog niet gefinaliseerd. Ofschoon de wet nog niet in werking is, is het besluit om hem te concretiseren reeds uitgelekt. “Men heeft het achterwege gelaten om aan valuta van burgers te gaan. Echter zien we nu dat de regering een beschikking bij het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme aan voorbereiden is, die dan is uitgelekt, waardoor wij nu weten, dat de regering vast zit. Heel binnenkort gaat zij met een beschikking komen waarbij luxe goederen verboden zullen worden. De klokkenluiders die de informatie hebben doen uitlekken, hebben goed gehandeld!” zegt Abop-parlementariër Edward Belfort, desgevraagd in het tv-programma To The Point.

Volgens Belfort zal er binnenkort een grote chaos zijn in dit land. “Mensen die handel drijven met de nu verboden goederen, gaan hun bedrijven moeten sluiten. Velen zullen brodeloos worden, er zal ook grote schaarste ontstaan. Deze goederen zijn eigenlijk geen luxe goederen! Dit wordt precies weer als de jaren tachtig, waarbij alleen de zwarte markt floreerde”, aldus Belfort. Ook stelt hij dat het steeds moeilijker wordt om te overleven.

“De overheid heeft alle financiële middelen op de Centrale Bank, misbruikt. Zelfs de kasreserve van burgers is misbruikt! Gezien ze geen middelen heeft om de importen te dekken, en gezien het Covid-19virus, wordt er nu misbruik gemaakt van andere sectoren. Ook komt de overheid niemand tegemoet, die momenteel thuis zit vanwege de preventieve maatregelen”, zei Belfort. Volgens Belfort wil de regering doen geloven dat het Covid-19virus, heeft geleid tot het aan banden leggen van de importen. “Het bestuurspatroon van de overheid, heeft ertoe geleid dat alle financiële middelen op zijn”, aldus Belfort.

Tot slot benadrukt hij, dat de klokkenluiders die de informatie hebben doen uitlekken, goed hebben gehandeld. “Geen enkele maatregel kan getroffen worden, de mensen hebben goed gehandeld. Wij weten nu wat ze plan zijn, het volk weet nu, dat het een regering is die ze in armoede heeft gedompeld! Deze regering is opzoek naar valuta. Bouterse heeft alle productiebedrijven kapot gemaakt, hoe kom je dan aan deviezen? Niemand zal deze maatregelen pikken in deze tijd!”, aldus Belfort.

More
articles