KPS treft beschermende maatregelen voor bezoekers en personeel

Tijdens de veertiende persconferentie van het Covid-19 team zei hoofdinspecteur Humphrey Naarden van het Korps Politie Suriname (KPS), dat de dienstverlening van de politie enigszins is aangepast aan de ontstane situatie De korpsleiding acht het noodzakelijk, om voor haar personeel in het kader van beperking van de besmetting met het Covid-19 virus, veiligheidsmaatregelen en instructies c.q. richtlijnen te doen uitvaardigen, om het bewustzijn van het totaal personeel, in dienst van KPS, aan te wakkeren en zijn menselijke hulpbron, zoveel als mogelijk te beschermen. De kerntaken blijven wel overeind.

Voor de medewerkers van het korps zijn er ook al maatregelen getroffen. Het is ten eerste belangrijk wederom te benadrukken, dat een ieder verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen hygiëne en veiligheid. Let ook op uw mede-collegae en spoor elkaar aan, vaker de handen te wassen. Deuren zoveel als mogelijk open laten staan, dit zodat de deurknoppen minder worden aangeraakt. Regelmatig reinigen van meubilair, deurkrukken (handvaten) en de omgeving met reinigingsmiddel, zeker bij elke dienstovername, ontsmetten De groepscommandant dient hierop toe te zien, tijdens de middag -en nachtdienst.

“Bezoekers worden bij de ingang van de politiebureaus ontvangen door een agent met een mondkapje open handschoenen, deze moet op aanwijzen van een politieambtenaar c.q. medewerker, als eerste aanspreekpunt dienen. De persoon die als aanspreekpunt zal dienen, moet voorzien zijn van wegwerp mondkapjes en handschoenen. Er is slechts 1 toegangsdeur en de agent zal een controle doen op handhygiëne, de handen van de bezoeker ontsmetten en er zullen vragen worden gesteld”, aldus Naarden. Dit aanspreekpunt moet ook erop toezien, dat ook de bezoekers de nodige handhygiëne in acht nemen (desinfectans) en handelt als volgt: veilige afstand in acht nemen bij het communiceren (+/- 2 meters), de klant vragen of hij/zij griepverschijnselen heeft, zoals koorts, niezen, hoesten. Indien niet, kan die persoon worden aangehoord. Indien nodig kan de aangever laten doorgaan en plaatsnemen in de bezoekersruimte.  Ook zegt de korpschef, dat indien de bezoeker geen griepverschijnselen heeft en door moet, zal die ook de nodige afstand van 2 meter in acht moeten nemen. Mensen met griepverschijnselen zijn verplicht een mondkapje op te doen en daarvoor dienen zij zelf te zorgen. Als blijkt dat het niet om een persoonlijke afhandeling gaat, dient het telefonisch afgehandeld te worden of dient de persoon iemand te sturen.

Indien die klant een mondkapje op heeft, dient de afdeling waar de klant naartoe wil, op de hoogte gesteld te worden. Eventueel kan desbetreffende afdeling telefonisch contact opnemen met de klant of kan een medewerker van de afdeling de klant bij de poort, te woord staan. Het een en ander ter beoordeling door de afdeling zelf. Bij eigen constatering van een klant met griepverschijnselen, zal er in overeenstemming met de bezoeker in de wachtruimte op gepaste afstand van anderen plaats moeten nemen (maximaal 3-5 bezoekers afhankelijk van de ruimte). De overige bezoekers moeten buiten wachten. De richtlijnen met betrekking tot het beperken van verdere verspreiding van het Corona-virus dienen te worden aangeplakt, zodat bezoekers eveneens kunnen lezen. “De verscherpte controle zullen nog steeds gehandhaafd worden bijeenkomsten, indien men dit toch toelaat, zal er tactvol worden opgetreden in alle gevallen”, aldus Naarden. Bij het surveilleren dient mede gelet te worden op samenscholingen. Bij constatering dienen burgers daarop te worden aangesproken. “Samen staan wij sterk”, aldus Naarden.

More
articles