September 9, 2019


‘Brazilianen dragen actief bij aan Surinaamse economie’


September 9, 2019

‘’De bilaterale banden tussen Brazilië en Suriname hebben de afgelopen jaren een bijzonder momentum doorgemaakt. Vorig jaar werd Suriname het land in de hele wereld waarmee Brazilië het grootste aantal overeenkomsten en technische samenwerkingsprojecten ondertekende. Ver-schillende daarvan worden al geïmplementeerd door ex-perts uit beide landen’’, aldus de ambassadeur van Brazilië in Suriname, Laudemar Aguiar, tijdens de receptie ter ere van de 197e Onafhankelijkheidsdag van Brazilië. “Binnen de 36 jaar van uitstekende samenwerking op het gebied van defensie, blijven het kantoor van onze militaire attaché en Braziliaanse militaire teams, samenwerken met het ministerie van Defensie. Er wordt ook gewerkt aan de oprichting van een Militair Instituut in Suriname”, zegt am-bassadeur Aguiar. Komende maand wordt er een evaluatiebijeenkomst voor technische samenwerking gehouden in Paramaribo en Belém (Brazilië), dit is de tweede werkgroep voor consulaire en migratiezaken. “Ik maak van de gelegenheid gebruik om mijn erkenning te uiten aan de regering van Suriname en in het bijzonder aan het ministerie van Buitenlandse Zaken en Justitie en Politie voor het opstellen van elektronische werkvergunningen, naast andere positieve initiatieven die zullen helpen de belangrijke kwestie van de wettelijke status van Brazilianen die komen om in dit land te werken en actief bij te dragen aan de lokale economie. We zijn blij, maar niet tevreden. We willen meer samenwerking, academische en culturele uitwisseling, handel, toerisme en integratie tussen onze landen en onze volkeren”, aldus Aguiar.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249