Jah Hands Baas brengt ode aan moeders

Date

 Na een succesvolle release van Delilah, komt Ostafarga Lynch die gaat onder de artiestennaam Jah Hands Baas, sterk terug met zijn nieuwe song ‘Don’t Cry’.

Na een succesvolle release van Delilah, komt Ostafarga Lynch die gaat onder de artiestennaam Jah Hands Baas, sterk terug met zijn nieuwe song ‘Don’t Cry’. Anders dan zijn vorige song die voornamelijk ging over onbeantwoorde liefde, koos de artiest er dit keer voor een ode te brengen aan de alleenstaande moeders die de zorg van hun kinderen op zich hebben. De inspiratie voor dit lied haalt hij uit zijn eigen levenservaring. Hij is zich er dan ook sterk van bewust dat dit een enorme impact heeft op de kinderen uit zo een gezin. De reggeazanger die altijd zelf zijn eigen songteksten schrijft, ervaarde het schrijven van de tekst voor ‘Don’t Cry’ als een zeer bijzondere uitdaging. Niet alleen vanwege zijn persoonlijke ervaring betreffende de inhoud, maar ook omdat hij voor het eerst met meerdere personen een tekst heeft neergezet. De medeschrijvers zijn Andy bandison en Njonni. Het arrangement lag in handen van Realdo Champion Sound. Zowel ‘Delilah’ als ‘Don’t Cry’ zijn Engelstalige nummers. Voor de richting waarin hij zijn muziekcarrière wil sturen, is het  Engels volgens de artiest een bewuste keus, omdat de boodschap zowel binnen als buiten Suriname goed moet aankomen bij het publiek.

Jah Hands Baas die lid is van The twelve tribes of Israël, een Rastafari organisatie, plaatst muziek en zijn geloof op de eerste plaats, al het andere komt daarna. Het is de bedoeling dat kort na ‘Don’t Cry’ hij nog twee nieuwe tracks zal lanceren. “Ik denk dat ik een track schrijf voor Suriname en ook nog een wake-up song voor de blaka boeba afro Sranangman”, zegt hij. Jah Hands Baas  is zeer tevreden met de promotie van zijn vorige single en gelooft dat ook zijn komende songs het goed zullen doen. De artiest die na zijn come back nog geen optredens heeft gehad, blijft hierover zeer positief. “Binnen nu en vijf jaar zie ik mezelf op een veel hoger level en zie ik mijn plannen ook in vervulling gaan”, zegt hij.

More
articles