Pinas Emanuel bezingt nieuwe ‘heilige’ liefde

Date

“Deze liefde is anders, zo puur dat het bijna heilig lijkt”, een letterlijk vertaalde zin uit de allernieuwste single van Pinas Emanuel, ‘A lobi Ya Kengi Te’.

“Deze liefde is anders, zo puur dat het bijna heilig lijkt”, een letterlijk vertaalde zin uit de allernieuwste single van Pinas Emanuel, ‘A lobi Ya Kengi Te’. Met zijn zwoele stem, bezingt de zanger wederom de liefde op een bijzondere manier. De song die sporen van country muziek bevat, gaat anders dan zijn vorige love songs niet over een gebroken hart. ‘A Lobi Ya Kengi Te’ vertelt namelijk het verhaal van een man die eindelijk de liefde anders ervaart dan ooit tevoren.

Vanaf de start van zijn muziekcariére, heeft de zanger tal van hoogtepunten ervaren. Een hiervan was zijn optreden tijdens het afgelopen Kwaku Festival, een jaarlijks terugkerend evenement in Nederland dat duizenden bezoekers trekt. Voor elke artiest bevat het muziekgebeuren zowel leuke als minder leuke kanten. Een van de mindere kanten die Emanuel vaker ervaart, is piraterij. Zoals vele andere Surinaamse artiesten, wordt ook zijn muziek zonder toestemming verkocht. Logisch dat je op zo een manier als artiest, aan al het harde werk dat je hebt moeten verzetten om je song tot stand te brengen, helemaal niets verdient.

Ondanks hij zich bewust is van zijn multiculturele fan base, heeft de zanger ervoor gekozen de tekst volledig in het aucaans te vertolken, omdat  hij zich naar zijn zeggen, in zijn moedertaal beter kan uiten. Aan de verdere            totstandkoming van ‘A Lobi ya kengi té’, hebben Timothy Darius en Asgar Koster meegewerkt. Realdo is verantwoordelijk voor de bijbehorende videoclip, die is opgenomen op een bekend vakantieoord. De totale samenwerking heeft een vlot verloop gehad en het resultaat is daar ook naar.

In het dagelijks leven is Emanuel Pinas penitentiair ambtenaar. Het is voor hem niet altijd even gemakkelijk om zijn werk met muziek te combineren. Hij streeft er daarom naar internationaal door te breken, om van muziek een ‘living’ te kunnen maken.  Momenteel bereid de zanger zich ook voor om later dit jaar zijn tweede concert weg te geven in theater Thalia. ‘A lobi ya kengi té’  audio staat reeds op YouTube. Toch kiest de zanger er alsnog voor de song nu met de bijbehorende videoclip, officieel te promoten. Hij is zich ervan bewust dat zijn werk met goede promotie meer bekendheid krijgt en een groter publiek bereikt. Volg deze song dus in de komende periode via de media en ondersteun jouw Surinaamse artiest ook, door zijn muziek te volgen en te delen op social media.

More
articles