Overgestapte Boutisten worden dagelijks bedreigd

VHP-voorzitter Chan Santokhi, zei bij de tweede wijkvergadering die de partij aan de Gompertstraat hield, dat inlichtingendiensten jongens uit volksbuurten die naar de VHP zijn overgestapt, dagelijks oppakken en bedreigen, waarbij aan de jongens gezegd wordt dat zij terug moeten naar ‘baas’ (NDP-voorzitter Desiré Bouterse). “Deze jongens waren geen NDP’ers, maar Boutisten. Negen jaren waren ze bij de NDP en baas heeft nooit naar hen omgekeken en nu willen zij een betere leider”, zei Santokhi.

Volgens de VHP-voorzitter worden deze jongens naar het politiebureau gebracht en uren, soms zelfs dagen, vastgehouden met als boodschap, dat zij terug moeten naar de NDP-voorzitter. Santokhi noemt deze handelingen machtsmisbruik. “Als de jongens iets verkeerds gedaan hebben, laat de politie optreden, laten die jongens de rechten krijgen waarop ze aanspraak maken, maar je gaat geen macht misbruiken om mensen naar willekeur aan te pakken en doen wat je hebben wilt om politieke redenen.”

Volgens Santokhi kan een ieder in de fout gaan, maar daarvoor zijn er wetten en is er het beleid om ervoor zorgen dat wanneer mensen fouten maken, die worden gecorrigeerd. Santokhi hekelt de wijze waarop er wordt omgegaan met onze eigen Surinamers. “Toen waren ze goed en nu ze bij de VHP komen, noem je ze criminelen en gangsters.”

Santokhi sloot de vergadering af met de volgende boodschap: “Als we het land Suriname willen redden, dan gaat het om machtsmisbruik te voorkomen, om werkgelegenheid voor de jongeren te vinden, dat de ouderen een waardevast pensioen en AOV krijgen, koopkrachtversterking weer op gang te brengen en voor ambtenaren, verpleegsters, militairen die dag en nacht willen werken om dit land weer op het juiste spoor te brengen. Alleen kijken ze uit naar goede leiders, bestuurders en goed beleid. En dat gaan ze krijgen vanaf 25 mei 2020.”

More
articles