Waidoe staat open voor functie binnen MMC

“Ik ben, nog niet benaderd om de functie te bekleden, maar ik sta er wel open voor”, zegt NDP-parlementariër William Waidoe, naar aanleiding van het gerucht dat de ronde doet, als zou hij mogelijk de nieuwe directeur worden van het streekziekenhuis in Nieuw Nickerie, het Mungra Medisch Centrum (MMC).

“Het is zelf zo erg dat er al mensen bij mij komen solliciteren”, geeft Waidoe aan. Hij zegt geen enkele uitdaging uit de weg te gaan, maar is pas beschikbaar na de verkiezingen van 25 mei 2020. “Ik wil mijn termijn uitzitten als parlementariër, daarna ben ik ready voor elke uitdaging die mij aangeboden wordt”, aldus Waidoe. Hij geeft aan potentie te zien in het ziekenhuis, dit omdat hij in 2011 heeft mogen zitten in de raad van toezicht van het MMC. “Ik heb toen gezien dat dit ziekenhuis het beste in Suriname kan worden”, stelt de parlementariër.

Volgens Waidoe mist Suriname het geloof in de gezondheidszorg en gaat het bij degenen die het beleid maken, slechts om geld. Dit blijkt volgens hem ook uit de brief van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS). Het verbaast Waidoe dat de VMS aanhaalt dat door de komst van een ziekenhuis in Wanica, de overige ziekenhuizen over de kop gaan en sluiten, omdat door de goedkope tarieven mensen eerder gebruik zullen maken van dit ziekenhuis. “Het is toch juist de bedoeling dat we goedkope gezondheidszorg bieden, of wil de VMS juist dat mensen ziek blijven zodat ziekenhuizen blijven bestaan”, zegt de parlementariër. Waidoe geeft aan dat vanaf het jaar 1975, elke regering heeft getracht goedkoop gezondheidszorg te bieden. “Ik heb ooit in het parlement aangehaald dat ziekenhuizen zich moeten gaan specialiseren. Het zal ons land economisch alleen maar voordelen opleveren, omdat bij het kopen van medicatie in het groot, je een totaal ander tarief betaalt, dan de manier waarop het nu geschiedt. Elk miljoen dat we in onze zak kunnen houden, kan gestopt worden in een ander sector”, aldus Waidoe.

-door Yves Kloppenburg-

More
articles