President veroorzaker armoede in samenleving

Edward Belfort (ABOP) heeft tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement, wederom gewag gemaakt van de armoede waarin het volk is gedompeld door de regering. Belfort heeft verschillende zaken aangehaald die naar zijn zeggen te maken hebben met armoede, terwijl hij aangaf, dat de president die verantwoording verschuldigd is aan het parlement, verstek laat gaan en daardoor de grondwet negeert. ‘’De president is de veroorzaker van de armoede in het land’’, zei hij. Belfort zei dat vele vragen die gesteld worden door assembleeleden, onbeantwoord blijven, terwijl de regering bezig is maatregelen te treffen om het volk in een bepaalde positie te ma-noeuvreren. Hij gaf aan dat vanaf 2010, de koers, brandstof, tarieven voor nutsvoorzieningen en producten die moeten voorzien in de basisbehoeften van het volk, drastisch zijn ge-stegen. Terwijl aan de ene kant er nieuwe maatregelen worden bedacht om het volk uit te knijpen, probeert de regering aan de andere kant het volk aan haar zijde te krijgen.
Belfort vergeleek de regering met Jo-zef Stalin die tijdens zijn bewind de-monstratief een kip kaalplukte en vervolgens rijst over de grond strooide en wegliep, terwijl de kip de rijst pikkend achter hem aanliep. Volgens het as-sembleelid doet de regering precies hetzelfde, waarna het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in-komt met pakketten en BaZo-kaarten voor het volk.
‘’Wat is gerealiseerd in die vijf jaren? Jonge kinderen gaan niet meer naar school, terwijl gokverslaving en criminaliteit als gevolg van de armoede stijgen”, gaf Belfort aan en vroeg zich af wat de SRD 15 miljoen op de begroting va Sociale Zaken zal kunnen doen om de armoede te bestrijden. Jonge mannen worden weggehaald in de legerleiding en ge-pensioneerden geplaatst. ‘’Wat gebeurt er met gelden van militairen die op de goudvelden zijn gestationeerd?’’ Ook vroeg hij de aandacht voor de ex-militairen die in de Bin-nenlandse Oorlog hebben gevochten. Het le-ger moet volgens hem voor deze mannen zorgen. Hij stelde voor dat zij een stuk terrein krijgen om aan landbouw te doen. Voor de politie heeft hij wederom gevraagd voor be-mensing bij de politie en adequate middelen zodat het werk goed gedaan kan worden. Belfort hekelde vooral het feit dat hij geen antwoord kreeg van de ministers en vroeg zich af als het parlement geen vragen meer mag stellen.

door Priscilla Kia

More
articles