Robinhood naar Concacaf League

Robinhood heeft zich zondag op Jamaica geplaatst voor de Concacaf League. De Surinaamse kampioen won na vrije trappen van de 11m-stip van het Haitiaanse Real Hope. De ruststand was na 90 minuten spelen 1-1 en ook na tweemaal 15 minuten verlenging bleef de stand ondanks geheide kansen voor beide teams ongewijzigd. Uiteindelijk moest het in het East Stadium gespeelde duel na trappen vanaf de penaltystip beslist worden. Robinhood-doelman Claidel Kohinor stopte twee inzetten en zag hoog over het doel verdwijnen. De sluitpost dook al bij de eerste poging van Haiti naar de juiste hoek, zag de tweede inzet over zijn dak gaan en hield ook bij de derde inzet voor de tweede keer zijn doel schoon. Van de zijde van Robinhood werden alle drie pogingen goed benut.

Aanvoerder Mitchell Kisoor sprak na afloop van een zware tegenstander. “De wedstrijd was niet zo makkelijk. Real Hope is fysiek sterk en wij zijn meer van de snelle flankspelers”, aldus Kisoor, die zegt dat Robinhood zich nu gaat concentreren op de lokale competitie, waar de ploeg samen met Inter Moengo Tapu en Leo Victor strijdt om de landstitel.

Robinhood kwam al na vijftien minuten in de reglementaire speeltijd op 1-0 via de Braziliaan Alan Lucas. Hij scoorde uit een strafschop. Dertig minuten later kwam Real Hope langszij via Dunel Blaise.

De tegenpartij domineerde daarna het spel, maar tot scoren kwam men niet. Vroeg in de tweede speelperiode keek Jeudy Johnson van Real Hoop tegen zijn tweede gele kaart aan. Het lukte de Surinaamse club niet de numerieke minderheid uit te buiten, waardoor de score ook na tweemaal verlenging 1-1 bleef.

Robinhood, dat in april Concacaf Caribbean Club Shield-kampioen werd, moest het tegen Real Hope opnemen om de laatste plaats in de Concacaf League. Real Hope was tijdens de Concacaf Caribbean Club Shield als vierde geeindigd.

Robinhood heeft zich nu samen met 21 andere ploegen geplaatst voor Concacaf League.