Medische stukken Oedit overhandigd

Raadsman Irvin Kanhai heeft gisteren de tijdens de rechtszitting, medische stukken overhandigd in de zaak die loopt tegen zijn cliënt Ramchander Oedit die momenteel in Nederland verblijft. Op de vorige zitting wilde de kantonrechter weten wat de medische toestand van Oedit is. In maart vorig jaar landde een toestel met aan boord 488 kilo drugs op het terrein van Oedit in het district Saramacca.
Kanhai overlegde de documenten van de behandelend arts en het behandelplan van de strafinrichting waar de verdachte ingesloten is. In de vorige zitting voerde de raadsman al aan dat zijn cliënt die in Nederland aangehouden is, in dat land gehoord wenst te worden. Kanhai is van mening dat het Openbare Ministerie (OM) op geen enkele manier enig belang heeft aan de gevangenneming van de verdachte.
Hij wilde verder weten als het OM wel enig belang hecht aan het dossier.
Volgens officier van justitie Nirmala Maikoe, zijn er corres-pondenties geweest. Echter ziet Kanhai geen verband tussen de aanhouding van zijn cliënt en het belang van een dwangmaatregel. Hij merkte op dat het ministerie van Justitie en Politie bij vervolging van de verdachte, de medische zorg bij een eventuele dwangmaatregel niet inbrengt. De zaak wordt op 3 juni verder behandeld.

door Yves Kloppenburg

More
articles