Piloot Cessna vermoedelijk niet omgekomen

De piloot van het Cessna Altamira toestel dat afgelopen dinsdag uitgebrand nabij de racebaan van Motorsur in het district Para werd aangetroffen, heeft het er vermoedelijk levend afgebracht. Volgens berichten uit Brazilië, is het toestel opgestegen van een vliegveld in Santarem in het westen van de Braziliaanse staat Para. Het had geen vooraf gesteld vluchtplan en werd bestuurd door de 28-jarige piloot Marcos Vinicius Silva. Naar verluidt zaten erbij vertrek nog drie andere personen in het toestel toen de piloot geen contact meer had met de luchtverkeersautoriteiten ter plekke. Er werd vervolgens een zoekactie naar het toestel ingezet die geen resultaat opleverde.
Naderhand kon gemeld worden dat het toestel neergestort is in Suriname en wel in het district Brokopondo.
Inmiddels heeft de redactie vernomen, dat de man die dood gevonden werd in de nabije omgeving van het uitgebrande toestel, zeker niet de piloot Marcus Vinicius Silva is, maar een Paraguayaan. Hieruit kan worden opgemaakt dat de piloot en de overige twee inzittenden, het toestel hebben kunnen verlaten. Ook bestaat het vermoeden dat de Cessna na het neerstorten niet in brand is gevlogen, maar in brand is gestoken om sporen te wissen.
De Paraguayaan die het ongeluk niet heeft overleefd, werd na de ramp bij het toestel weggesleept en daar achtergelaten. Bij de Surinaamse justitiële autoriteiten bestaat het ernstige vermoeden dat het om een vliegtuig gaat dat cocaïne is komen droppen. Waarschijnlijk is er na het opstijgen iets verkeerd gegaan en mogelijk heeft de piloot een foute berekening gemaakt bij de daarop ingezette noodlanding. De redactie heeft vernomen, dat het toestel bij geringe hoogte een boom geraakt heeft en direct daarna is neergestort. Uit goede bron heeft de krant vernomen, dat er sporen zijn aangetroffen nabij de racebaan van Motorsur die erop wijzen dat er eerder misbruik is gemaakt van deze baan om er met drugstoestellen te landen. Zeker een zeer on-prettige tijding voor de mensen die de autosport liefhebben en regelmatig gebruikmaken van de drag-racebaan. Door een lokaal medium werd ge-meld dat het toestel niet door de radar te Zanderij is waargenomen. Dat kan ook niet het geval zijn geweest, want uit ingewijde luchtvaartkringen heeft de redactie vernomen, dat het radarsysteem vermoedelijk door slecht onderhoud al langer dan een jaar defect is. Uit andere goed geïnformeerde bron, is voorts vernomen dat de drugsbendes in Brazilië in de staat Para, genoodzaakt zijn gebruik te maken van minder ervaren piloten, omdat enkele maanden geleden een van de grootste co-caïnebendes uit onder meer de staat Para is ontmanteld, waarbij tientallen kleine vliegtuigen en andersoortig transportmaterieel door justitie werden geconfisqueerd. Ook de grootste drugsbaron uit die regio werd toen door justitie ingerekend. Indien de piloot van deze rampvlucht en zijn twee kompanen er ongeschonden van-af zijn gekomen, is het niet uitgesloten dat ze zich nog op Surinaams grondgebied be-vinden.

More
articles