April 24, 2019


Nederland alert voor geldsmokkelaars


April 24, 2019

Nederland houdt nauwlettend in de gaten als personen geld willen smokkelen. Dit verneemt de krant uit goede bronnen. M.M. is op 12 april op de internationale luchthaven Reina Beatrix van Aruba aangehouden met euro 827.000. Het gaat om geld van de Surinaamse ondernemer R.D. M.M. had als eindbestemming Miami. Met zijn aanhouding is het smokkelen van geld naar de Verenigde Staten bemoeilijkt. Er waren drie mensen aangehouden, maar die werden vrijgelaten, omdat zij een officieel douaneformulier uit Suriname bij zich hadden. Naar schatting is er ruim euro 300 miljoen hier bij de lokale banken, waar ze geen kant mee op kunnen. Het wegsluizen van geld is nu ook mislukt. Een ingewijde meldt ons dat bij het omwisselen van euro naar US-dollar, op elke euro/US-dollar er 0.10 cent winst werd gemaakt. Deze hele omwisseling heeft een lucratief karakter. De redactie verneemt dat het smokkelen van geld richting Brazilië, nog gaande is. Er is nog steeds een schaarste aan US-dollars in ons land. De Vereniging van Economisten in Suriname (VES), heeft de lokale banken om uitleg gevraagd naar de valuta schaarste en hoe zij denken deze op te lossen. De Surinaamse Bankiersvereniging heeft inmiddels bekendgemaakt dat zij deze week zal reageren op de oproep van de VES.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249