‘Ze heeft nooit antwoord op mijn vragen kunnen geven’

“Ze heeft nooit antwoord op mijn vragen kunnen geven”, zegt Abop-parlementariër Edward Belfort naar aanleiding van het ontslag van minister Roline Samsoedien van Regionale ontwikkeling, Grond- en Bosbeheer (RGB).
Gisteren maakte Samsoedien bekend dat zij haar portefeuille ter beschikking stelt van president Desiré Bouterse. De president aanvaarde het ontslag gelijk. De minister is in opspraak gekomen nadat in het parlement naar boven kwam dat zij zichzelf, familie en vrienden had bevoordeeld bij de uitgifte van gronden. Belfort geeft aan dat het voor hem in het weekend al duidelijk was dat Samsoedien haar ontslag zou indienen.
De parlementariër geeft aan dat er hoogstwaarschijnlijk gesprekken zijn geweest met Samsoedien en dat er aan haar geadviseerd is haar ontslag in te dienen. Wat de kwestie van de gronden betreft, is hij van mening dat we de die niet uit het oog moeten verliezen. Belfort is van mening dat Samsoedien de consequenties moet dragen van de oneigenlijke handelingen die zij gepleegd heeft. ”Ze moet opdraaien voor de kosten van de gronden die zij heeft doorverkocht aan derden.” Belfort geeft aan dat hij de eerste is geweest die het parlement wees op de praktijken van de minister. “Ze heeft zichzelf verrijkt”, aldus de parlementariër.

More
articles