Politie lanceert nieuwe website

Het Korps Politie Suriname lanceerde vandaag zijn nieuwe website op het politiebureau Geyersvlijt. Deze website komt tot stand in samenwerking met de United Nations Development Program(UNDP). Deze website heet Police Record Management Information System(PRIMIS), en heeft tot doel het digitaal verwerken van criminele daden.
Vertegenwoordiger van de UNDP, Alexis Armstrong zei in zijn toespraak blij te zijn met deze samenwerking. Volgens hem is Suriname het eerste land waar deze website gebruikt wordt. Het is de bedoeling dat deze website ook in andere landen in gebruik zal worden genomen.
De minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw zei dat deze website gebruikt zal worden om informatie op nationaal gebied op te slaan. Deze informatie zal gebruikt worden door de politie om uiteindelijk over officiële cijfers te beschikken op het gebied van criminaliteit. Ook andere overheids -instanties krijgen de gelegenheid gebruik te maken van de informatie op deze site. Hierbij denken we aan het Centraal Bureau voor Burgerzaken en het Algemeen Bureau voor Statistiek in Suriname. Volgens Getrouw is het niet de bedoeling dat de gemeenschap inzage krijgt van de opgeslagen data.

Hij wees de aanwezigen erop, dat met deze website een belangrijke stap is gemaakt richting de digitale wereld.
Korpschef, Roberto Prade zei in een interview met onze krant dat deze website ervoor zal zorgen dat Suriname ook op internationaal niveau cijfers kan tonen. De korpschef durfde nog geen uitspraken te doen over het kostenplaatje, maar zei wel dat als we kijken naar de achtergrond van het UNDP het in ieder geval niet goedkoop. Volgens Prade staat deze website los van het ‘save city’ project. Hij zei wel dat er in de toekomst een samensmelting zal moeten komen tussen deze twee projecten.

More
articles