April 14, 2019


BOOS?


April 14, 2019

Tegenwoordig is er een nieuw ‘woord’ binnen kringen van de paarse club en haar organen. De ene die na tien jaar uit zijn winterslaap is ontwaakt en zichzelf een tijger noemt, is heel erg boos. Waarschijnlijk op zichzelf wegens het slechte beleid. Een ander is boos vanwege het verloop van de laatst gehouden OAS-vergadering, waarbij men namens de regering daar aanwezig was. Gelukkig nam men het woord ‘volk’ niet in de mond, aangezien het volk deze dwaze boosheid niet kan delen. Het merkwaardige is dat men niet boos wordt dat vanwege de wantoestanden in Venezuela, veroorzaakt door die voormalige buschauffeur, er de afgelopen week ongeveer dertig kinderen die een operatie moesten ondergaan, dat niet konden en nu op de dood wachten. Men wordt boos wanneer een Guaido volgens de Venezolaanse grondwet, legitiem de president van dat land is. Men is boos, omdat het volk nu eindelijk door heeft wat de bedoelingen zijn met hun eenpartijstelsel. Waarom wordt men niet boos op de minister van RGB, die de ene na de andere blunder slaat en op de koop toe haar baas in grote verlegenheid heeft gebracht? Ze wilde even gewichtig doen door de hypotheekbewaarder de toegang tot zijn kantoor te verbieden en hem de opdracht geven al zijn werkzaamheden te staken. Komt ervan wanneer je dit soort figuren tevreden wilt stellen, door ze een job aan te bieden waar ze echt niets te vertellen hebben, maar dat alle beslissingen uiteindelijk genomen worden door een die onder haar staat. We leven in het jaar van het varken, en als we het een en ander mogen geloven, zal er dit jaar veel aan het licht komen, zoals ook dat van de twee lappen grond die men in een andere functie zichzelf toekende. (Saramacca ). Indien de baas van deze mevrouw consequent is, dan zou hij net als toen gebeurde met een ander bewindvoerder op dit zelfde ministerie, haar ook direct de wacht moeten aanzeggen. We worden niet boos, wanneer de zoveelste minister te kennen geeft, te zullen opstappen, nadat hij op niet mis te verstane wijze door partijgenoten werd beledigd en zelf voor schut werd geplaatst. Jammer voor de man dat hij zijn woorden niet in daden heeft weten om te zetten en straks op zeer laaddunkende manier zal worden bedankt, de persoon kennende die deze beslissing zal nemen. A man disi no habi yeye, een ander was reeds lang uit zichzelf opgestapt. Boos moet het volk zijn dat het voor de zoveelste keer wordt opgezadeld met alweer een nieuwe minister. Dit kost het land klauwen vol geld, waar men hoegenaamd geen rekening mee houdt. Het is alsof het geld hun eigendom is. De reis naar Nederland voor het zogenaamd terughalen van de 19.5 miljoen euro, heeft ook niets opgeleverd en men zwijgt als het graf. Alweer zo’n geldverspilling. We hadden als volk tenminste van deze nieuwe governor wat meer transparantie verwacht, hetgeen hij zelf beloofde tijdens zijn benoeming. Het kan verkeren. Worden ze hieromtrent niet boos? Al deze zaken maken dat het volk zo boos is geworden en het niet anders rest dan in mei 2020 deze lui op niet mis te verstane wijze de laan uit te sturen ter voorkoming van Venezolaanse toestanden. Bij paars moeten ze maar boos blijven en stoer doen, time will tell.  Kort Geding.