Palmboys Sterrenkampioen na winst op Toppers

Palmboys mag zich met nog een wedstrijd voor de boeg al Sterrenkampioen van Suriname noemen. Palmboys versloeg Toppers  donderdag bij de voortzetting van het FA 2 Rum Sterrentoernooi met 84-65 en is hierdoor niet meer in te halen door de concurrentie. Ploegen waren gedurende de eerste tot de derde ronde aan elkaar gewaagd, maar de beslissing viel in de vierde ronde die Palmboys ruim won met 24-8 en hiermee het Sterren-kampioenschap veilig stelt.

De hoogste score bij Palmboys kwam van Rawi Doebar en Ricardo Chandler met 33 punten.

Formula, die in de race is voor het semi-kampioenschap, won in een spannende wedstrijd met 100-95 van Olaria. Formula nam in de eerste fase een voorsprong van drie punten, maar in de tweede ronde gaf het Olaria-koppel Andrew Mul-ler/Henk Amstelveen een “baunie” aan het Formula-koppel Raoul van Dijk/Amrish Balkaran. Hiermee nam Olaria een 10 punten voorsprong die in de derde ronde werd vergroot tot 17 punten. In het vierde bedrijf gaf het Formula-koppel Wendel Grant/Roel Stanton ook een baunie aan het Olaria-koppel George Soekhai/Sameer Gobind. Formula won deze ronde met 43-21 en daarmee ook de wedstrijd. Grant en Stanton scoorden met 37 punten het hoogst bij Formula. Bij Olaria waren dat Muller en Amstelveen  met 43 punten.

Ook Shaktie won in een spannende wedstrijd van ‘t Hofje: 73-70. De ploegen streden tot het eind voor de overwinning, maar Shaktie was uiteindelijk de betere. Hoogste score: Shaktie: Faizel Abdoel/Mahesh Khaimradj 21 punten. ‘t Hofje: Joan Sabajo/Sandra Tolud 21 punten.

Op zondag 7 april vindt de feestelijke afsluiting plaats van het FA2 Rum troefcallcompetitiejaar 2018/2019, dat werd gesponsord door King’s Enter-prises N.V. Dan zullen de prijzen worden uitgereikt. Het programma vangt aan om 16:00 uur en is als volgt: Palmboys-‘t Hofje; Formula-Toppers en Shaktie-Kampoe. Verder staan er drie vriendschappelijke wedstrijden op het programma, waarbij er ook een beker te winnen valt: Victorie-Openbaar Groen; Kolibrie-Trekkers en Pintoboys-Ekta.