Sentea kampioen NGVB/TAS

Sentea heeft afgelopen zondag, de laatste speeldag van de tweede ronde in de competitie van de Nieuwe Generatie Voetbal Bond en Tourtonne All Stars (NGVB/TAS) in een bomvol Tourtonne Sport Complex  op  overtuigende wijze het kampioenschap behaald. De titel was een feit na een 3-2 zege op Puwa Nani, waardoor Sentea zich tevens plaatste voor  het SVB Lidbondentoernooi. De ploeg eindigde de competitie met 25 punten.

De strijd om het semi-kampioenschap gaat nu tussen Puwa Nani en Real Amek. Real Amek, dat momenteel op 20 punten staat, won zijn laatste wedstrijd reglementair daar de ploeg van Amada niet instaat was te spelen.  Een deel van de spelers mocht het internaat waar zij verblijven om onbekende redenen niet verlaten. Puwa Nani staat op 18 punten en krijgt een  laatste kans op het semi-kampioenschap door de over te spelen wedstrijd  tegen Armada. Puwa Nani had namelijk een protest ingediend in tegen het meespelen van een speler bij Amada. De persoon in kwestie zou op naam van een andere speler zijn ingeschreven. Dit protest van Puwa Nani werd  afgewezen daar het niet volgens de eisen was ingediend. Echter besliste de wedstrijdcommissie na onderzoek dat bedoelde speler inderdaad onder een  andere naam uitkwam voor Armada. Besloten werd de wedstrijd op zondag 7 april aanstaande opnieuw te laten spelen.

De supporters van Sentea dachten zondag even dat hun feest niet door zou gaan. Puwa Nani kwam namelijk zeer verrassend  op een 2-0 voorsprong. In de negende minuut maakte Rayih van Egten er 1-0 van en 24 minuten later werd het 2-0 via Andy Alvares. Sentea liet zich echter niet van de kaart spelen en kwam goed terug. Denzel Jabini maakte in de 40ste minuut de  aansluitingstreffer. Na de spelhervatting was Sentea zonder meer de bovenliggende ploeg. Puwa Nani werd met de rug tegen de muur gedrukt wat in de 68 minuut in de gelijkmaker resulteerde. Het was wederom Jabini die met zijn tweede treffer de supporters in gejuich deed uitbarsten. Het kampioenschap was een feit toen Remes Jabini in de 83ste minuut voor de 3-2 aantekende. Het duel werd in de slotfase ontsierd toen Ivanildo Pa-ne van Puwa Nani een vuistslag toebracht aan Denzel Jabini. Hierna weigerde Puwa Nani de resterende 7 minuten verder te spelen en werd de wedstrijd afgefloten. Het bestuur zal zich over deze kwestie buigen.

TAS verloor ook zijn laatste wedstrijd en leed tevens de vierde nederlaag van  de tweede ronde. Het werd een 2-5 tegen Ispeak nadat er gerust werd met een 1-3 achterstand. Voor  Ispeak, die competitie afsluit met 12 punten, scoorden Jean-Noel Akaamba en Leffery Lambetie elk tweemaal en Odinga  Adjoggo. De tegentreffers kwamen van Alessandro Gessel en Arsinio Zending. Aanstaande zondag treffen Puwa Nani en Armada elkaar om 12:00 uur.