Positieve reacties line-up Curaçao North Sea Jazz

Op de 9de editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJ) zullen sterren als Maroon 5, Ozuna, Gladys Knight en Thirld World, optreden op het festivalterrein van het World Trade Center bij Piscadera Bay. Momenteel is de directeur van het Curaçao Toeristen Bureau (CTB), Hugo Clarinda, samen met de vertegenwoordiger van Fundashon Bon Intenshon, Percy Pinedo, in Suriname
Zij hebben aangegeven, dat de organisatie nog volop bezig is met diverse andere artiesten. Die zullen in de loop van de komende maanden bekend worden gemaakt. “CNSJ wordt door een stichting in stand gehouden en heeft nooit winst gemaakt, we hebben tot nu toe elk jaar verlies geleden. De kaartenverkoop is niet toereikend om de artiesten te betalen. In 2017 werd de het CNSJ festival in gezamenlijk overleg met Fundashon Bon Intenshon en Mojo Concerts besloten om in september geen Curaçao North Sea Jazz Festival te organiseren. De reden hiervoor was dat de hoofd-act in die periode het had laten afweten. Voor de trouwe CNSJ toeristen was de teleurstelling groot, maar die hebben we vorige jaar goed gemaakt”, zegt Pinedo. De organisatie van CNSJ heeft altijd getracht om kwaliteit te leveren en daarom is het ook van belang dat internationale artiesten tot de line-up behoren.
“We hebben momenteel ook een voorstel gedaan aan de artiest Pitbull en hopen op een positieve reactie. Tot nu toe heeft de organisatie alleen maar goede reacties gehad ten aanzien van de line-up die reeds bekend is. Maroon 5 behoort tot een van de duurste artiesten en wij hadden geen betere promotie kunnen krijgen toen de artiesten aanwezig waren bij de Super bowl. We hebben momenteel nog andere artiesten zoals Elton John en Phill Collins een voorstel gedaan, maar kunnen nu nog niets officieel bekendmaken. We hebben een manier werken, waarbij we echt namen prijsgeven wanneer zaken zwart op wit zijn”, aldus Pinedo. Het festival opent op donderdag 29 augustus met gratis concerten van Havana D’Primera en Aymée Nuviola. De kaartjes voor zaterdag 30 augustus en zondag 31 augustus zijn per persoon per dag US-dollar 195.

Venezolaanse vluchtelingenprobleem onder controle
CTB-directeur Hugo Clarinda, zegt aan de krant dat vanwege de situatie in Venezuela, de toeristenstroom van Venezuela naar Curaçao met 90 procent is afgenomen, terwijl de illegale vluchtelingenstroom behoorlijk is toegenomen. Op allerlei manieren komen Venezolanen naar het eiland en het schijnt een probleem te zijn dat ergere vormen kan aannemen indien deze vluchtelingen geen opvang kunnen vinden. Veel Venezolanen komen in bootjes illegaal naar Curaçao, anderen zijn na een maximale periode van verblijf als toerist, of na het verlopen van een vergunning voor tijdelijk verblijf, niet teruggekeerd naar hun thuisland. “Venezuela was een hele belangrijke toeristische markt voor Curaçao, er kwamen ongeveer 100. 000 toeristen per jaar en dat is nu drastisch afgenomen. Er komen nu veel illegale vluchtelingen. Voor een kleine gemeenschap als Curaçao kan dit wel voor problemen zorgen. Samen met Nederland is de overheid oplossingen aan het bekijken. Momenteel is de vluchtelingenstroom onder controle. De CTB richt zich nu op de Colombiaanse en Braziliaanse markt. Ik hoop dat er in de komende maanden een oplossing komt voor de toestroom van Venezolaanse vluchtelingen”, zegt Clarinda. Nederland moet onder meer helpen bij de opsporing op zee, vindt de regering op het eiland. Ook is gevraagd om hulp bij het verbeteren van de aanpak van illegaal verblijf van Venezolanen, en moeten er meer plekken komen om mensen zonder verblijfsvergunning vast te kunnen zetten. Als laatste wil Curaçao met Nederland samenwerken om risico’s in de gezondheidszorg tegen te gaan.

Jetair
Na dertien jaar kwam er in februari dit jaar een eind aan het bestaan van de Curaçaose luchtvaartmaatschappij Inselair. Zij vloog bijna dagelijks op de route Paramaribo- Curaçao. Momenteel vliegen de SLM en Fly-always op deze route. In mei zal de nieuwe vliegmaatschappij Jetair beginnen met charter vluchten naar Suriname en zal ook ingezet worden voor het evenement rond CNSJ. Het eerste Fokker 70-toestel van Jetair Caribbean is een week geleden op luchthaven Hato gearriveerd. Het toestel is een ex-KLM Cityhopper met een stoelcapaciteit van 80 passagiers.

More
articles