‘Bouterse is een tigri, ik een leeuw’

Op de districtsvergadering van de Nationale Partij Suriname (NPS) in Moengo, kwamen onder andere de uitspraken die president Desiré Bouterse deed tijdens de NDP-meeting in Ocer, aan de orde. De president had zichzelf toen een ‘’tigri’’ genoemd. Wilgo Valies, die recent lid is geworden van de NPS, hield de mensen voor, dat hij dan de “leeuw” is.
“Als hij mij uitdaagt, dan kan hij weten wat er zal gebeuren. Een jaar voor de verkiezingen is ‘tigri’ boos en wil nu pas zaken aanpakken. Wat deed hij dan al die jaren?”, vroeg Valies aan het publiek. “A ben fur eng saka”, was het antwoord. Volgens Valies deed de president zich al die jaren voor als een ‘’tigri zonder tanden’’. Valies gaf aan dat de president nu wel veel belooft, maar zei hij: ‘’Laat hij jullie niet voor de gek houden.”
Valies zei ook dat hij zich jarenlang heeft ingezet als vakbondsleider, maar nu bereid is te vechten voor het totale volk. Hij is ervan overtuigd dat partijvoorzitter Gregory Rusland ontwikkeling zal brengen en dat de veranderingen zichtbaar zullen zijn in de samenleving. “Want we pina en deng e spang deng saka nomo. Ze doen niets voor het volk”, aldus Valies.
Steve Kamperveen is als leider van het afdelingsbestuur van Marowijne geïnstalleerd. Hij riep de mensen op om bewust te stemmen voor de partij die vooruitgang brengt, namelijk de NPS, die zich al heeft bewezen en niet het volk uitbuit. Hij benadrukte dat zijn partij niet zomaar beloftes doet, maar ze ook daadwerkelijk uitvoert. Hij kijkt uit naar zeker één zetel. “Velen zijn nu ontevreden en daarom moeten wij bij elkaar komen en de NPS ondersteunen.” De NPS is volgens Kamperveen de beste partij in Suriname op alle gebieden en dat zal ook bewezen worden in 2020. ‘’Deze partij heeft veel gedaan voor Moengo, het bouwen van scholen is er een van. A pina nom mus luku unu moro”, aldus Kamperveen.

 

-door Kimberley Fräser-

More
articles