IDB assistentie voor strijd tegen witwassen en terrorisme

De Surinaamse regering heeft bij de Inter-American Development Bank (IDB) een lening aangevraagd ter financiering van de technische assistentie voor uitvoering van de Nationale Risico Analyse met betrekking tot de kwetsbaarheden voor de zogeheten money laundering (witwassen van crimineel verkregen geld) en de financiering van terrorisme.
De IDB heeft wel als voorwaarde voor de steun gesteld dat als de assistentie wordt verleend, er een zo hoog mogelijke politieke betrokkenheid moet zijn om het gehele traject succesvol te kunnen afronden. Dit houdt zeker in dat alle diensten van de overheid informatie dienen te verschaffen, zodat de kwetsbaarheden voor Suriname zichtbaar worden. Suriname is met deze voorwaarde van de IDB akkoord gegaan en daarvoor is er een presidentieel besluit genomen dat op 19 maart j.l. werd afgetekend, zo heeft de redactie uit betrouwbare bron vernomen.
Een presidentiële resolutie is uitgegaan ter uitvoering van de Anti Money Laundering en Counter Financing Terrorism, National Risk Assesment. Hiermede is de voorwaarde vervuld voor de IDB voor het verlenen van de technische assistentie.
De Anti Money Laundering Steering Council bestaande uit de ministeries van Justitie en Politie, Financiën en de governor van de Centrale Bank, dienen het presidentieel besluit door te communiceren met de landenvertegenwoordiger van de IDB, de heer Falconi.

More
articles