Regering schept precedenten met vrijstellingen RVB

Deze week is bekendgemaakt dat eigenaren van trucks en ander zwaar materieel, vrijstelling krijgen van de Wet Rij- en Voertuigenbelasting (RVB). Eerder hebben de particuliere bushouders vrijstelling gekregen. VHP-parlementariër Riad Nurmohamed, zegt dat de regering hiermee precedenten schept. Ook heeft deze categorie voertuigen een grotere impact op de wegen dan gewone personenauto’s. Volgens hem houdt de regering niet alleen zichzelf voor de gek, maar ook het parlement en dan vooral de coalitie.
Nurmohamed geeft aan dat er in de assemblee is gezegd dat de gelden van deze belasting gebruikt zouden worden voor het onderhoud van wegen.
Juist de trucks zorgen voor wegslijtage, maar toch worden ze vrijgesteld. Nurmo-hamed is daarom van mening dat de regering deze kwestie vanuit een bestuurlijke achtergrond heeft bekeken. “Tien procent gaat naar het onderhoud van wegen, de rest wordt gebruikt om de prijzen in de winkels laag te houden. Indien de regering deze belasting doorvoert voor deze groep, zouden de prijzen meteen stijgen om de belasting te kunnen verrekenen ”, zegt Nurmohamed.
Volgens hem heeft deze regering opnieuw getoond dat ze het volk voor de gek houdt. De parlementariër zegt het correct te vinden dat bepaalde categorieën vrijgesteld worden, zoals ambulances. Nurmohamed merkt op dat de regering trailers eveneens vrijstelt, omdat zij ervoor vreest dat de truckhouders de belasting zullen doorberekenen in de prijzen van goederen. De volksvertegenwoordiger vindt dat oneerlijk, want niet alleen de truckhouders hebben het moeilijk. “Als de eigenaren van trailers deze belasting niet betalen, omdat de regering bang is dat de prijzen zullen stijgen, dan moeten gepensioneerden de RVB ook niet betalen, want die groep heeft het ook zwaar”, aldus Nurmohamed. Hij geeft aan dat de RVB is ingevoerd door de regering om de devaluatie van 2016 op te kunnen vangen.

More
articles