Openbaar vervoer Hanna’s Lust nog niet gegarandeerd

De bewoners te Hanna’s Lust kunnen nog steeds niet rekenen op het openbaar vervoer, ondanks dat de afdeling Openbaar Vervoer (OV) van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), eerder bekendmaakte, dat er een aanvang gemaakt zou worden met een verhoogde buscontrole in die wijk. Deze controles zijn twee tot drie weken terug gestart, omdat enkele buschauffeurs zich niet zouden houden aan de vergunningsvoorwaarden.
Het Hanna’s Lust woningproject is tijdens de regering Bouterse uitgebreid. Echter is het bustraject niet voldoende uitgebreid, waardoor bewoners kilometers moeten afleggen om uiteindelijk op de hoofdweg, de Indira Ghandiweg , een bus te pakken.
De bewoners hadden eerder ook aangegeven, dat sommige buschauffeurs roekeloos rijden en dat passagiers vaak een andere bus moeten pakken, omdat ze halverwege worden afgezet.
OWT&C had reeds met de chauffeurs afgestemd om tijdens de spitsuren om de vijf of tien minuten te vertrekken vanuit het aangegeven vertrekpunt. Daarnaast heeft OWT&C extra controles uitgevoerd om na te gaan als de chauffeurs over geldige bescheiden beschikken. Gebleken is dat enkele chauffeurs geen chauffeurskaart bij zich hadden. Bij deze gevallen zijn de vergunningen direct ingevorderd. De chauffeurs dienen ook om 05.00 uur ‘s morgens op de routes te zijn, maar toch wordt er veel later in de ochtend gereden.
Onze redactie heeft deze kwestie doorgespeeld aan Neven Pengel, voorlichter bij OWT&C, die aangaf dat de bussen zich dan niet aan de regels houden, omdat zij wel de opdracht hebben gehad om deze routes te rijden.

door Kimberley Fräser

More
articles