4e etage Academisch Ziekenhuis opengesteld

De 4e etage van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is gisteren opengesteld. Deze aangelegenheid vond plaats onder directie en het personeel. Volgens planning zou de oplevering van de 3e en 4e vleugel van het beddenhuis van het AZP, in februari plaatsvinden.
Niet alleen het infrastructuur is gemoderniseerd, maar ook bepaalde werkprotocollen in de verpleegkunde zijn aangepast. Deze zullen in de komende periode worden toegepast. Het AZP vindt het belangrijk dat de patiënten in een verzorgde omgeving terechtkomen.
Faucia Niamut, verpleegkundig directeur van het AZP, benadrukte dat niet alleen het gebouw vernieuwd wordt, maar ook de manier waarop er gewerkt wordt.
‘’We moeten ervoor zorgen dat wij een werkplek hebben waar er met liefde, enthousiasme en motivatie gewerkt wordt. De kwaliteit van de zorg mag ook niet vergeten worden.”
Claudia Marica-Redan, algemeen directeur van het AZP, deed een beroep op het verplegend personeel om de nieuwe werkprotocollen in acht moeten nemen, zodat er goede zorg verleend kan worden aan de patiënten. Momenteel is er sprake van een hoge werkdruk in het AZP, maar ook dan blijft volgens de algemeen directeur goede zorg belangrijk. Ook deed zij een beroep op het personeel om mee te werken aan het onderhoud van onder andere de infrastructuur en de kwaliteit van de zorg te blijven verbeteren.
Volgens planning wordt van de 5e naar de 1e etage gewerkt. Eerst wordt de zuidelijke vleugel afgemaakt en daarna de noordelijke. De 3e etage wordt over twee weken opgeleverd. In de eerste week van april wordt aan een andere vleugel gewerkt.

door Kimberley Fräser

 

 

More
articles