Personeel St. Vincentius blijft in actie

Afgelopen vrijdag besloot het personeel van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ), om vandaag, maandag 17 maart, wederom het werk neer te leggen. Om 12.00u vanmiddag was er nog geen oplossing gekomen in de kwestie. Aanleiding voor de staking is het uitblijven van de twk-betaling over het jaar 2018.
Het personeel had afgelopen donderdag 7 maart het werk al neergelegd, maar hervatte de werkzaamheden nadat er een oplossing bereikt was, namelijk het uitbetalen van de twk in tranches, waarvan de eerste vorige week moest plaatsvinden. Maar de gelden die in opdracht van Antoine Elias, minister van Volksgezondheid, zijn overgemaakt op de rekening van het ziekenhuis, zijn nog niet uitbetaald aan het personeel.
Het gaat in dezen om SRD 250.000 van het s’ Lands Hospitaal en SRD 600.000 van het Staatsziekenfonds (SZF). De gelden zijn bedoeld om de twk voor de eerste tranche uit te betalen. Volgens de directie van het ziekenhuis is slechts SRD 250.000 overgemaakt. De leiding van de bond van personeel van het SVZ, zegt dat zij ervan overtuigd is dat de gelden van het SZF ook zijn overgemaakt door de minister, omdat zij zelf een gesprek heeft gehad met de bewindsman.
De werknemers zeggen voet bij stuk te houden; zij zullen het werk pas hervatten als de twk is uitbetaald.

More
articles