Kleine winkeliers willen stabiele koers

De kleine winkeliers hebben volgens Raymond Hasnoe, voorzitter van de Vereniging van Surinaamse Winkeliers (VSW), er niet zoveel problemen mee dat voorlopig de opname van contante US-dollars niet mogelijk is, omdat zij meer werken met de SRD.
Het zorgpunt van de kleine winkeliers is volgens Hasnoe een stabiele koers. Over de hele linie merken de winkeliers lichte prijsstijgingen vanwege de koers. Vooral bij levensmiddelen is de stijging duidelijk te merken, omdat die volgens hem bijna elke dag gebruikt worden.
Voor kleine winkeliers is het belangrijk dat de koers stabiel blijft, want dan blijft ook de prijs stabiel.
Een stijging van de koers betekent een daling van de verkoop, omdat met de stijging de koopkracht van het volk afneemt vanwege de hogere prijzen. ‘’Dat kan niet alleen resulteren in de afvloeiing van personeel, maar ook de sluiting van winkels, omdat vaste lasten niet meer betaald kunnen worden’’, zegt Hasnoe.
Kleine winkeliers zijn volgens hem geen onbelangrijke groep in gesprekken aangaande de koersontwikkeling en de invloed daarvan op winkels, maar de VSW wordt niet altijd betrokken bij gesprekken met de Centrale Bank. “Zij praten meestal met de banken en vaste handelaren”, stelt Hasnoe. Hij hoopt dat de vereniging meer betrokken wordt bij de gesprekken.

door Priscilla Kia

More
articles