Sentea wederom koploper NGVB/TAS

Sentea heeft de koploperspositie in de competitie van de NGVB/TAS wederom ingenomen. Afgelopen zondag, de tweede speeldag van de tweede ronde, verloor Puwa Nani van Real Amek. Puwa Nani had vorige week zondag de eerste plaats overgenomen van Sentea nadat die had verloren van Real Amek. Zondag viel echter ook Puwa Nani ten prooi aan Real Amek, dat daarmee voor de tweede week op rij voor een stunt zorgde in de competitie.

Sentea zelf won met 1-0 van SCSV TAS, een score die reeds na vier minuten spelen in de eerste he1ft werd bereikt door een treffer van Valeiro Sampie. In de tweede helft probeerde Sentea de score verder op te voeren maar TAS paste een solide verdediging toe waardoor de  het bij 1-0 bleef. In de eerste ronde had Sentea met 3-1 gewonnen. Door de overwinning komt Sentea op 16 punten uit zeven wedstrijden  terwijl  Puwa Nani op 15 punten blijft steken uit even veel wedstrijden.

Het verlies van Puwa Nani tegen Real Amek was ongetwijfeld de verrassing van de tweede speeldag. De ploeg onderging een pijnlijke  1-4 nederlaag tegen Real Amek. Bij de rust leidde Real Amek reeds met 1-0  door een doelpunt van Ernest Smit. Het werd in de derde minuut na de spelhervatting zelfs 2-0 via Marcello Fonki. In de 76ste minuut verkleinde Puwa Nani de achterstand naar 1-2, maar de ploeg kreeg  hierna een domper te verwerken.

Clubtopscorer Robin Ansoe kreeg een directe rode kaart, wat tevens ook de eerste rode prent van het seizoen  was. Real Amek maakte goed gebruik van haar numerieke meerderheid en scoorde nog tweemaal middels Duno Main wat de eindscore op 4-1 bracht. Met deze twee overwinningen klimt Real Amek op naar de der-de plek met 13 punten wat nog kansen geeft op het kampioenschap of semi-kampioenschap. In de eerste ronde won Puwa Nani met 2-1 van Real Amek.

Ispeak wees Armada met 2-1 terug na een 1-0 ruststand. Voor Ispeak vonden Odinga Adjoggo en Leffery Lambetie het net, terwijl Shaquille Djoe van Armada de tegentreffer voor zijn rekening nam. In de eerste hielden de ploegen elkaar in bedwang: 1-1.

Het programma voor aanstaande zondag is als volgt: 12:00 uur TAS-Real Amek; 14:00 uur Ispeak-Sentea en 16:00 uur Puwa Nani-Armada.