March 8, 2019


Oppositie laat met acties tegen RVB


March 8, 2019

Vertegenwoordigers van de oppositiepartijen (VHP, ABOP, PL, NPS en PALU), hebben gisteren een initiatiefvoorstel ingediend bij assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons om de Wet Rij- en Voertuigenbelasting (RVB) in te trekken. Gezien de financiële situatie waarin ons land nu verkeert, is een dergelijke belasting volgens de oppositie een te zware last voor de burgers.
Bestuurskundige August Boldewijn geeft aan het jammer te vinden dat de oppositie nu pas actie onderneemt. ‘’Dat hadden ze al lang moeten doen. Ze zijn duidelijk laat. Bij het voorbereiden van de wet heb je alle mogelijkheden deze wet aan te vechten. Ik snap niet dat er wordt gewacht totdat de wet is aangenomen om dan pas acties te ondernemen”, zegt hij.
Boldewijn is van mening dat dat het volk het recht heeft te weten waar hun gelden naartoe gaan. Volgens Boldewijn zou de wet op basis hiervan teruggetrokken kunnen worden. ‘’Niemand kan verklaren waar het geld naartoe gaat. Waar het resterende bedrag naartoe gaat, weet niemand”, zegt Boldewijn. Hij geeft aan dat men het geen rij – en voertuigenbelasting kan noemen, terwijl er maar 10 procent gaat naar de infrastructuur.