March 7, 2019


PL zet nieuwe leden in de schijnwerper


March 7, 2019

Aanstaande zaterdag worden de nieuwe leden van de Pertjajah Luhur (PL) tijdens een partijvergadering voorgesteld aan de achterban door partijvoorzitter Paul Somohardjo. Hij maakte dit gisteren bekend op een persconferentie te Beekhuizen, die plaatsvond te Lelydorp aan de Javaweg. Er zijn tientallen bussen ingezet om de achterban in de gelegenheid te stellen de vergadering te bezoeken.
In verband met de Dag van de Vrouw, morgen vrijdag 8 maart, komt de PL de vrouw tegemoet door op zaterdag 9 maart alle basisgoederen met 50 procent te verlagen. De PL verwacht een grote opkomst.
Op de persconferentie is Somohardjo ook ingegaan op zijn deelname aan een dienstreis. Somohardjo zal na vijf jaar weer reizen op kosten van de staat. Het betreft een EU-ACP vergadering waaraan hij zal deelnemen. Vijf jaar geleden verklaarde Somohardjo zich solidair, gezien de financiële situatie waarin het land op dat moment verkeerde, en nam hij dus niet meer deel aan buitenlandse vergaderingen en meetings.
De voorzitter vindt dat de tijd nu wel rijp is om contacten te leggen met zijn collega-parlementariërs in het buitenland. De EU-ACP vergadering wordt van 12 t/m 21 maart in Roemenië gehouden. Hierna reist de PL-voorzitter door naar Nederland waar hij samen met de afdeling PL-Nederland zal strijden tegen het naleven van de rechten voor de groep Surinamers die voor 1975 minderjarig was. ”Indien nodig zullen zij voor de rechter belanden”, aldus de voorzitter.