Real Amek stunt tegen koploper Sentea

Real Amek heeft op de eerste speeldag van de tweede ronde in de NGVB /TAS competitie gestunt tegen koploper Sentea. Real Amek revancheerde zich met 2-1 voor de 2-7 nederlaag in de eerste ronde en Sentea verloor de koppositie aan Puwa Nani.

Met twee doelpunten voor de rust was Aldahier Awsa zonder meer de  hoofdrolspeler. Met zijn was hij een groot gevaar voor de verdediging van Sentea.  Awsa opende in de 26ste minuut de score voor Real Amek en scoorde vervolgens ook in de 33ste minuut. In de tweede helft  gooide Sentea het over een andere boeg hetgeen na 60 minuten spelen  resulteerde in de aansluitingstreffer via Denzel Jabini.

De 2-1 werd ook de eindscore. Door deze eerste nederlaag is Sentea de koppositie kwijt  aan Puwa Nani. De ploeg blijft op 13 punten steken, terwijl Puwa Nani  naar 15 punten is opgeklommen.

Overigens won Puwa Nani moeilijk met 2-1 van  Ispeak.

Ispeak nam na 22 minuten spelen verrassend  een 1-0 voorsprong door een treffer van Leffery Lambetie. Na de rust kreeg Puwa Nani meer vat op het spel  maar het duurde tot aan de 70ste minuut voordat de score in evenwicht werd gebracht door Robin Ansoe. Elf minuten mocht Puwa Nani opgelucht ademhalen toen Leandro Misidjang de eindscore op  2-1 bepaalde .

In de derde ontmoeting van de dag slaagde de ploeg van TAS er eindelijk in om van haar nederlagenreeks af te komen, dit door een 1-1 gelijkspel tegen Armada. TAS keek al na 35 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Het was Tochiro Bijeren die voor Armada het net vond. TAS herstelde zich in de tweede helft via Fransisco Duarte die in de 57ste minuut voor de gelijkmaker aantekende. Programma zondag 10 maart: 12:00 uur TAS-Sentea; 14:00 uur Puwa  Nani-Real Amek en 16:00 uur Is-peak-Armada.