March 5, 2019


Oedit wordt mogelijk in Nederland gehoord


March 5, 2019

Officier van Justitie Shanta Mahadew, verklaarde gisteren in de strafzaak tegen de verdachte Ramchender Oedit (Radj), er geen moeite mee te hebben dat de verdachte in Nederland wordt gehoord. In maart 2018 werd een vliegtuig met aan boord 488 kilo cocaïne onderschept. Het toestel was geland op het terrein van Oedit in het district Saramacca. De raadsman van Oedit, Irvin Kanhai voerde in de vorige rechtszitting aan dat zijn cliënt wil worden gehoord in de drugszaak. De openbare aanklager voerde aan dat de uitleveringszaak tegen Oedit in mei in Nederland zal worden ingediend. Oedit werd in Nederland aangehouden. Mahadew gaf verder aan dat de politie enkele onderzoeken zou uitvoeren. De personen die hierbij zijn betrokken, zijn nog niet gehoord. Kanhai merkte op dat deze personen niet bij het gerechtelijk vooronderzoek verhoord zijn. De verdere behandeling van de zaak vindt plaats op 18 maart.