February 23, 2019


LANDVERRADER


February 23, 2019

Een landverrader is een persoon (of organisatie) die in een bepaalde situatie de loyaliteit aan zijn land verruilt voor loyaliteit aan de vijand. Een voorbeeld is een persoon die staatsgeheimen doorgeeft aan een ander land of een staatshoofd dat voor een vijand op de vlucht slaat en zijn land aan deze vijand overlaat. Maar iemand die op zoek naar een beter bestaan, zijn land verlaat wanneer dat in een crisis verkeert, wordt door sommigen ook een ‘landverrader’ genoemd, omdat hij niet blijft om het op te bouwen. Onlangs  deelde de artiest Enver Panka op zijn Facebook pagina mee, dat hij Suriname wil verlaten. Het land heeft volgens hem niets meer te bieden dan ellende en onderdrukking. De artiest kreeg van alles naar zijn hoofd geslingerd, vooral omdat hij een van de artiesten is geweest die tijdens de verkiezingen een lied zong om de paarse partij te propageren. Sommigen vonden het moedig dat hij ronduit gezegd heeft dat het niet goed gaat. De situatie die de artiest heeft beschreven, is dezelfde situatie waarmee velen, ook leden van de paarse partij, zitten. Echter velen zullen dat niet toegeven en blijven als makke lammetjes het regeringsbeleid ondersteunen. Anderen zien het in en keren de paarse partij de rug toe. Het zou niet juist zijn om mensen te weerhouden hun geluk elders te zoeken, terwijl de regerende macht steeds verdere achteruitgang van het land in de hand werkt. Het is geen landverraad om op zoek te gaan naar een beter bestaan voor jezelf en je kinderen. Zolang er geen zekerheid bestaat op werk, op kunnen sparen, een perceel te kopen en een huis te bouwen, zullen er mensen zijn die zullen proberen in een ander land een beter bestaan op te bouwen.