February 23, 2019


HET IS MUISSTIL


February 23, 2019

Het is muisstil rond de Alcoa-kwestie vanuit de zijde van de regering en het parlement. Het parlement had tijd nodig om de 250 pagina’s tellende overeenkomst die de regering met Alcoa heeft afgesloten, te bestuderen. Het is nog niet duidelijk wanneer het parlement bij elkaar komt om de overeenkomst te behandelen. Het lijkt er sterk op dat het parlement waarin de regering de meerderheid heeft, er alles aan doet om de vergadering zo lang mogelijk uit te stellen. Hierdoor krijgt de regering nog meer ruimte om haar enge persoonlijke belangen te behartigen. Het parlement heeft de regering opgedragen alle sloopwerkzaamheden te stoppen, maar het is praten tegen dovemansoren, want de werkzaamheden worden gewoon voortgezet. Het is zelfs zo dat hoewel de overeenkomst nog niet goedgekeurd is door het parlement, er al andere overeenkomsten worden afgesloten met betrekking tot de bezittingen van Alcoa, maar niemand van de coalitie die zich hierover uitspreekt. De regering heeft alles gedaan om de belangen van Alcoa te behartigen. Zo is de president vaker overgekomen als raadsman van de multinational. Er spelen enge belangen in deze kwestie. Het staatsbelang telt niet, het volk niet, alleen het belang van president en consorten telt. Triest dat ons land door de huidige beleidsmakers kapot wordt gemaakt. De overname van de waterkrachtcentrale staat ons ook nog te wachten. Tot nu toe is het niet duidelijk door wie deze beheerd zal worden. Hoe gaat men de krachtcentrale in stand houden? Wordt Sardjoe straks de nieuwe eigenaar en zal hij dan elektriciteit verkopen aan de staat? Wat gebeurt er met Suriname als de leiders van het land niet denken aan de toekomst, maar juist werken aan de ondergang van onze natie