February 23, 2019


DENK A TORI: focus!


February 23, 2019

Suriname is al ongeveer 2 weken in de ban van het vertrek van Glenn Gersie van de Centrale Bank van Suriname. In diverse media zijn berichten verschenen van partijen die hierover verantwoording eisen en van partijen die Gersie’s vertrek afdoen als overdreven commotie. De ” mooiste ” paradox (geen doks uit Para) is dat De(si)bielen oproepen om de rust te bewaren in de samenleving versus het uitblijven van een gedegen verantwoording van de president en de minister van Financiën in De Nationale Assemblée. Is het nog niet duidelijk bij deze De(si)bielen dat emotie c.q. (het ontbreken van) vertrouwen in het beleid van de regering het sterkst van invloed is op onze zwarte markt wisselkoers? Via diverse (social) media is Minister Moestadja in deze kwestie het trending pispaaltje geworden. De duur van deze pispaal status bepalen wij als samenleving. Echter, hoe lang willen wij doorgaan met eindeloze (taaltechnische) discussies over het pareren van Glenn’s gossip? Het Moestadja-incident lijkt eerder op een bewuste afleiding om de president buiten schot te houden. Hoeveel hebben zich gefocust op Moestadja en hoeveel bleven als een sniper gefocust op de president en de minister van Financien om een gedegen verantwoording af te leggen in De Nationale Assemblee? Een groot deel van de samenleving liet zich massaal afleiden door De(si)bielen (o.a. Moestadja) om ons ” bezig te houden “. Als wij constant razor sharp gefocust blijven op het gegeven dat de president, als gekozen vader van ons land, altijd VERPLICHT is om een gedegen verantwoording af te leggen in De Nationale Assemblée, vooral m.b.t. belangrijke (gemaakte) keuzes, dan was Moestadja met zijn (on)bewuste uitglijder slechts een sitting duck. Aim, focus, hold your breath, shoot, hit, “ zand erover! ” and move on to the real targets. Stay focused! Mike Nanden [email protected]

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249