‘Regering probeert Gersie te criminaliseren’

De regering probeert in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut (NII), het ontslag van Glen Gersie als governor van de Centrale Bank, te rechtvaardigen. De regering geeft aan waarom Gersie is bedankt (zie persbericht elders in deze editie). Asiskumar Gajadien, VHP-parlementariër en lid van de vaste commissie van het ministerie van Financiën, zegt desgevraagd dat de regering bezig is om Gersie te criminaliseren. Het feit dat de regering pas na anderhalve week een verklaring uitbrengt over het ontslag van Gersie, geeft volgens Gajadien aan dat er geen zuiverheid is in de opgesomde redenen. Gersie heeft vandaag via de media de aantijgingen van de regering weersproken.
Gajadien merkt op dat wanneer de regering met de beschuldigende vinger wijst naar een van onze monetaire autoriteiten, dat wil zeggen dat men criminele daden aan het beramen is met onze economie. Hij verklaart dat alle geruchten rond het ontslag van Gersie om de monetaire reserve aan te spreken en monetair te financieren, nu de waarheid lijken te worden. “De regering zal trachten om al onze monetaire reserves aan te spreken, maar ook krachtens het model van 2014-2015 middels omwegen proberen om de geldpers in stelling te brengen om zo haar immense begroting proberen uit te voeren en om de koers stabiel te houden.’’
Gajadien geeft aan dat na de verkiezingen van 2015, duidelijk gebleken is dat het kunstmatig stabiel houden van de wisselkoers en het gebruiken van de geldpers, geen soelaas biedt voor de samenleving en dat men regelrecht afstevent op economische ellende. Gajadien zegt dat het parlement als hoogste college van staat, de samenleving zou moeten behoeden voor verdere ondergang. Hij geeft aan dat de regering op moet stappen indien zij haar beleid niet kan ombuigen. Over financiënminister Gillmore Hoefdraad is Gajadien kort, volgens hem is het slechts een kwestie van tijd dat hij door de regering opgeofferd zal worden. “Hoefdraad is net een mier die zijn tijd nadert en vleugels begint te krijgen”, zegt hij.

 

door Johannes Damodar Patak

More
articles